23.3 C
Čakovec
Petak, 1 rujna, 2023

Gradonačelnica Cividini odgovorila Darku Zveru: Ova bacanja mina smatrat ću politikanstvom

Nakon današnje presice za medije Darka Zvera o čemu smo pisali OVDJE, oglasila se gradonačelnica Ljerka Cividini. 

> Darko Zver o svojem razješenju na mjestu predsjednika gradskog vijeća!

Njezin odgovor u cijelosti prenosimo u nastavku: 

Zbog ozbiljnosti situacije i stanja u kojoj je cijeli svijet, time i Hrvatska te Čakovec, ova bacanja mina smatrat ću politikanstvom koje naš grad ne zaslužuje.

Na temu mogu samo reći kako je očito da novi politički igrači, koji nemaju gotovo nikakvo iskustvo u politici, svojim načinom rada samo bacaju nagazne mine po polju po kojem sami hodaju. Podsjetit ću da niti sam ja pokrenula ičiju smjenu, niti sam to u mogućnosti već su to napravili oni s kojima bi trebao biti partner i suradnik, a nije ni moj nivo rada onaj u kojem se očito prepoznaje, nivou ušutkavanja.

Politika je ozbiljan posao koji traži odgovornost na svim razinama i ne možete biti istovremeno i vlast i oporba. Ne možete prijepodne biti vlast i tražiti različite odluke kao dionik vlasti, a poslijepodne napadate tu istu vlast, smatrajući se oporbom.
Treba biti hrabar i odgovoran, i do kraja konstruktivna vlast ili pak konstruktivna oporba. U razmeđu između ovih dviju pozicija, destruktivnost je najopasnija za onoga koji ne zna je li vlast ili oporba.

Moja su vrata svima otvorena za dogovore i razgovore o projektima, o dobrim prijedlozima koji će nam donijeti opipljivu prednost sutra. Ali politikanstvu, dok sam ja tu, neće biti mjesta nikada.

GRADONAČELNICA
Ljerka Cividini, mag.ing.traff./univ.spec.oec.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
610SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE