Graditeljska škola skrivala od učenika i javnosti pojavu svraba, prijeti li joj zbog epidemije zatvaranje?

Srebrenka Pongrac, ravnateljica Graditeljske škole jučer u četvrtak potvrdila nam je da je dala ostavku na tu funkciju, međutim, nije nas izvijestila o tome što se događa u u školi vezano uz masovnu pojavu svraba ili šuge. Je li pojava ove zarazne bolesti bila “točka na i” za njezinu odluku o davanju ostavke nakon što su danas ujutro Međimurske novine prve otkrile što se događa – ostaje otvoreno pitanje. Među učenicima se također pojavila informacija da bi škola mogla biti zatvorena na tjedan dana “zbog dezinficiranja”, ali za sada nitko od liječnika Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije nije najavio takvu mogućnost.

Naime, iz njezinoga jučerašnjeg priopćenja za javnost o čemu više pišemo u našem aktualnom tiskanom izdanju koje možete nabaviti na svim prodajnim mjestima Tiska, može iščitati između ostaloga da joj nije bilo nimalo jednostavno upravljati u isto vrijeme sa školom, učeničkim domom i dvoranom.

Ono što nije dobro u ovom slučaju da učenici i javnost nisu bili kvalitetno iskomunicirani što se događa, pa se tijekom jučerašnjeg dana školom proširila panika o zarazi svrabom, koja je kulminirala jučerašnjim objavama učenika koje su se proširile društenim mrežama i dodatno potaknule paniku zbog koje danas ujutro dvadesetak učenika nije željelo ući na nastavu, već je pred školom tražilo objašnjenje od liječnika jesu li u opasnosti ili nisu.

Jučer poslijepodne panika se proširila među svim učenicima srednjih školama u Čakovcu putem Facebooka objavom poput ove:

“UZBUNA!!! Perite ruke često, svi koji idete doma neka vam operu doma robu, posteljinu i sve stvari jer se počela širiti epidemija svraba (šuga). To je prenosiva bolest, ali bit je u tome da to izbija na kožu nakon par tjedana, te nakon toga morate ići u karantenu na 3 tjedna da ne prenesete dalje. Počelo je sve u GOC-u, jer jedan učenik nije poštovao karantenu i vratil se u (učenički op.a.) dom. Većina GOC-a je zaražena, ali su to prekasno profesori i svi ostali objavili. Možda se GOC zatvori na tjedan dana da se sve dezinficira. Perite ruke i pazite kaj dirate” dio je objave koju su učenici šerali društvenim mrežama jučer i danas, što je konačno došlo i do javnosti.

Uglavnom još jedna potvrda da se danas više ništa ne može “stavljati pod tepih”, posebice gdje je u pitanju kolektiv, ali i šira zajednica (osim doma i škole, tu je i dvorana koju koriste učenici, ali i veliki broj sportskih klubova) stoga treba reagirati na vrijeme, komunicirati s javnošću, kako bi se točno znalo kakve mjere se poduzimaju i čega se treba pridržavati kako bi se spriječila istinska epidemija koje za sad prema informacijama iz Zavoda za javno zdravstvo – srećom nema.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE