Grad Prelog naručio respirator za čakovečku bolnicu

respirator
Respirator

Prije nekoliko dana, Grad Prelog krenuo je u nabavku respiratora, koji će, u dogovoru sa Međimurskom županijom, predati na korištenje Županijskoj bolnici Čakovec.

– Itekako smo svjesni ozbiljnosti situacije, stanja u našem kraju i svih napora koje zdravstveni djelatnici ulažu kako bi se ova situacija sa širenjem koronavirusa završila što prije, istakao je gradonačelnik Ljubomir Kolarek.

Stoga su uputili poziv nizu gospodarstvenika s područja Grada Preloga, da se doniranjem sredstava, uključe u ovu akciju, a po završetku akcije i prilikom predaje respiratora objavit će se i imena svih tvrtki koje su sudjelovale u nabavi respiratora.

Cijena respiratora je oko 250.000 kuna, a naručeni uređaj, koji bi trebao stići sljedećeg tjedna, odgovarajući je već onima koji se koriste u Županijskoj bolnici Čakovec. Grad Prelog zahvaljuje svim svojim stanovnicima na strpljenju i na poštivanju svih mjera koje donosi Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske.

Kao što se često ističe, pridržavanje svih dosad donesenih mjera i uputa je od ključne važnosti jer odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusa. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.

Izvor: grad Prelog

Ostavi komentar