Grad Mursko Središće i Ozalj žele produbiti suradnju

cof

Grad Mursko Središće šalje priopćenje za medije koje u nastavku u cijelosti objavljujemo.

Područje grada Ozlja nalazi se u sjeverozapadnom dijelu Karlovačke županije, zauzima površinu od 179,4 četvornih kilometara na kojoj su smještena mnogobrojna sela i zaselci sa ukupno 6 837 stanovnika. Ozaljsko područje smješteno je uz donji tok rijeke Kupe te je svakako najpoznatiji po Starom gradu Ozlju – gradu Zrinskih i Frankopana. Grad Ozalj udaljen je petnaestak kilometara od Slovenije stoga ima dobre uvjete za međudržavnu pograničnu suradnju.

Gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak danas je službeno posjetio Grad Ozalj kako bi zajedno sa predstavnicima DVD-a Mursko Središće preuzeo brodicu koju je Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, Ravnateljstvo za robne zalihe dodijelilo Gradu Mursko Središće na korištenje u kriznim situacijama poput poplave.

Gradonačelnik je tu prigodu iskoristio za službeni posjet Gradu Ozlju gdje ga je srdačno dočekala gradonačelnica Gordana Lipšinić, predsjednik Gradskog vijeća Stjepan Zoretić te pročelnica Lidija Bošnjak. Kroz razgovor su zaključili da imaju jako puno toga zajedničkoga poput gotovo istog broj stanovnika, vrlo sličnog proračuna, oba grada leže na rijekama, oba grada graniče s Republikom Slovenijom te u oba grada prevladava kajkavsko narječje.

Zaključeno je da se želi produbiti suradnja između Grada Mursko Središće i Grada Ozlja koja bi se u početku razvijala kroz sport, kulturu i turizam, a u konačnici, ako se pokaže obostrani interes, moguće je bratimljenje.

cof

Ostavi komentar