17.2 C
Čakovec
Srijeda, 30 kolovoza, 2023

Gotovo 4 sata vožnje do Zagreba!

Međimurski demokratski savez nastavlja sa svojim aktivnostima kako bi upozorio na prometnu izoliranost Međimurske županije u odnosu na grad  Zagreb, a time i ostale dijelove Republike Hrvatske, što je posebno izraženo u željezničkom prometu.  

U ponedjeljak, 07. lipnja 2021. g. predstavnici MDS-a, predsjednik Željko Pavlic, Božidar Benković i Ivan Pavlic, uputili su se prvim jutarnjim vlakom u 4:18 iz Kotoribe do Zagreba, kako bi Ministarstvu mora, prometa i turizma dostavili dopis za ministra g. Olega Butkovića, sa molbom da se počinje rješavati pitanje prometne izoliranosti Međimurja, ali i ovog dijela Republike Hrvatske.   

Do Zagreba i natrag za više od 7 sati vožnje  

Predsjednik MDS-a Željko Pavlic komentirao je ovu inicijativu, uz poziv novoizabranim županima iz Međimurske, Varaždinske i Krapinsko-zagorske županije da se pridruže ovoj inicijativi.
-Željeli smo zorno pokazati koje teškoće imamo mi u Međimurju u prometnoj povezanosti sa Zagrebom, pogotovo u povezanosti željezničkim prometom. Naime, ako želimo obaviti neki posao u Zagrebu, moramo iz Kotoribe krenuti u 4:18, iz Čakovca u 4:58, presjedati u Varaždinu, kako bi stigli u Zagreb u 7:49, poslije 3:31 minuta vožnje.

U povratku je situacija ista, znači da na prijevoz do Zagreba i natrag moramo utrošiti više od 7 sati vožnje, a u pitanju je udaljenost od Kotoribe do Zagreba od 145 kilometara. U vrijeme kada se u svijetu takva udaljenost vlakovima prelazi mjereći u minutama, mi ovu udaljenost prelazimo mjereći u satima.

Stanovnici Međimurja tako ne mogu  koristiti sve benefite koje im pruža blizina Zagreba; zdravstvo, obrazovanje, kultura, sport.., a poduzetnici blizinu tako velikog tržišta. To će biti moguće jedino kada će putovanje do Zagreba biti unutar jednog sata.

Predsjednik MDS-a: Željko Pavlic

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
610SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE