Ugostitelj Boris Bistrović: Mjere za poduzetnike nisu dovoljne da preživimo pad poslovanja

Na meti novih epidemioloških mjera koje na snagu stupaju od ponedjeljka su ponovno ugostiteljski objekti. Prema Odluci Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske sve vrste ugostiteljskih objekata mogu biti otvorene najduže do 22 sata, osim kada se u njima održavaju svadbene svečanosti, kada za goste koji su na svadbenoj svečanosti mogu biti otvoreni do 24 sata.

Nove mjere za Međimurje: Ugostiteljski objekti od ponedjeljka rade do 22 sata

Još smo u ožujku kad su se ugostiteljski objekti u potpunosti zatvorili razgovarali s ugostiteljem Borisom Bistrovićom iz Čakovca, vlasnikom dva lokala u centru grada, Casa Latine i Zrina. Već je onda rekao kako je ugostiteljski sektor najpogođeniji, a to traje još od podizanja PDV na 25 posto. Pitali smo kako gleda na mjere koje na snagu stupaju u ponedjeljak 16. studenog, te traju do 30. studenog.

-Iskreno, mislim da je to s obzirom na okolnosti i uvjete u okruženju sasvim ok. Dapače, spadamo u krug liberalnijih država EU, uz bok Švedskoj i Slovačkoj. Problem je u nečem drugom, a to su kompenzacijske mjere za poduzetnike koje nisu na razini i dovoljne da preživimo pad poslovanja do normalizacije stanja.

Tražimo pomoć države i lokalne samouprave, otpisi i smanjenja fiskalnih i parafiskalnih nameta. Pristup jeftinim kreditima pri HAMAG bicro i Hbor-u. Smanjenje PDV-a, kaže ugostitelj Bistrović.

Ostavi komentar