Tvrtka IM-COMP provodi EU projekt “Povećanje konkurentnosti i učinkovitosti IM-COMP d.o.o. ulaganjem u IKT”

Tvrtka IM-COMP osnovana je 1992. godine sa sjedištem u Čakovcu i danas je jedna od vodećih tvrtki u jugoistočnoj Europi u obradi i oblikovanju stakla sa više od 195 zaposlenika. Već dvadeset i devet godina IM-COMP pruža podršku klijentima u svakom segmentu prerade, obrade i oblikovanja stakla kroz kontinuirano usavršavanje proizvodnih i organizacijskih procesa, investiranje u novu tehnologiju, stvaranje i educiranje stručnjaka u staklarskoj industriji.

Primarne aktivnosti poduzeća:

• Obrada i oblikovanje stakla – rezanje, brušenje, fazetiranje, bušenje, graviranje, CNC obrada stakla, proizvodnja izolacijskog stakla, kaljenje, laminiranje, emajliranje, sitotisak, HST

• Završni radovi u građevinarstvu – staklene fasade, spider fasade, strukturalne fasade, staklena vrata, pregrade, ograde, nadstrešnice, interijer od stakla

Tvrtka trenutno provodi projekt “Povećanje konkurentnosti i učinkovitosti IM-COMP d.o.o. ulaganjem u IKT” sufinanciranog iz EU fonodva. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.859.060,92kn od čega su prihvatljivi troškovi projekta 1.502.812,42 kuna u kojima je 976.828,07 kuna sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Projektom ulaganja će se unaprijediti cjelokupno poslovanje kroz optimiziranje poslovnih procesa i učinkovito korištenje raspoloživih resursa. Aktivnosti projekta odnose se na nabavu dva integrirana poslovna sustava kojima će se upravljati proizvodnim i poslovnim procesima poduzeća te nabavu informacijsko komunikacijske opreme.

Cilj projekta: Ulaganjem u IKT za poslovno upravljanje i proizvodnju povećati će se efikasnost poslovnih procesa i na taj način povećati protok i točnost informacija, smanjiti vremenski ciklus od narudžbe do isporuke, smanjiti gubitak efektivnih sati, optimizirati proizvodni procesi, omogućiti bolje planiranje isporuka, poboljšati interna komunikacija, povećati zadovoljstvo zaposlenika kao i kupaca i doprinijeti boljem donošenju odluka od strane menadžmenta poduzeća i posljedično povećati konkurentnost poduzeća na domaćem i na inozemnom tržištu.

Rezultati projekta: (1) instaliran i implementiran IKT za poslovno upravljanje i upravljanje proizvodnjom; (2) instalirana i funkcionalna IKT oprema.

Ukupna vrijednost projekta: 1.859.060,92 kuna

Prihvatljivi troškovi projekta: 1.502.812,42 kuna

Iznos sufinanciranja EU: 976.828,07 kuna

RAZDOBLJE PROVEDBE PROJEKTA: od 15.10.2019 do 15.02.2021.

„Sadržaj publikacije isključiva je odgovornost tvrtke IM-COMP d.o.o.“

Ostavi komentar