Autolimar Josip Bartolić dobitnik nagrade za životno djelo

Uz nagradu za životno djelo, na svečanosti uz Dan obrtničke komore Međimurske županije, dodjeljene su i Plakete “Majstor godine” koje su uručene soboslikaru Draženu Novaku iz Preloga te trgovcu Dušanu Sraki iz Otoka.

Datum osnutka Obrtničke komore MŽ već se 24. godinu zaredom, obilježava kao njen Dan. A to je ujedno i prilika da se barem jednom godišnje istaknu zaslužni pojedinci, marljivi i radišni obrtnici.

-Krajem prošle godine zaustavljen je trend zatvaranja obrta, istaknuo je na današnjoj svećanosti, Boris Lukovnjak, predsjednik OK MŽ. Drugim riječima, tijekom ove godine bilježimo otvaranje novih 54 obrta. No, nažalost u 1254 obrta, koliko ih danas djeluje u Međimurju, zaposleno je 156 radnika manje u odnosno na isto razdoblje lani.  

Dobitnici nagrada:

Josip Bartolić, autolimar iz Donjeg Mihaljevca, dobitnik je nagrade za životno djelo “Obrtnik Međimurja”. Josip je u obrtu već 33 godine a 2011. godine primio je i Plaketu “Majstor godine”.

Ovogodišnji pak dobitnici Plakete “Majstor godine” su Dražen Novak, soboslikar-ličilac iz Preloga i Dušan Sraka, trgovac iz Otoka.

Pored njih, 17 je obrtnika primilo priznanja za 20 godina bavljenja obrtom, Majda Kocen iz Štrigove, Miljenko VIzinger iz Nedelišća, Zdravko Zver iz Strahoninca, Darko Zamuda iz Strahoninca te Zlatko Hriberšek iz Prhovca nagrađeni su za izniman doprinos u promidžbi, poticanju i unapređenju obrtništva i obrtničkog komorskog sustava.

Dodjeljene su i Povelje komore za izniman doprinos razvoju obrtništva i obrtničkih institucija koje pak su uručene Franji Kišu iz Donjeg Kraljevca, Stjepanu Bisteru iz Čakovca, Franji Patafti, također iz Čakovca te Josipu Horvatu iz Belice.

Na kraju, priznanja HOK-e za izniman doprinos razvoju obrtništva i unapređenju rada obrtničkih asocijacija dobili su Ivan Kolmanić iz Štrigove, Boris Odrčić iz Čakovca, Drago Klemenčić iz Donjeg Kraljevca te Josip Bajsić iz Mihovljana.

Ostavi komentar