Fra Josip Grubišić napušta Čakovec nakon uspješne službe: Gradonačelnica Cividini zahvalila na predanom djelovanju

Fra Josip Grubišić, dosadašnji gvardijan Franjevačkog samostana i župnik u Župi sv. Nikole biskupa u Čakovcu, nakon oko dvije godine službe prihvatio je službu gvardijana i župnika u Cerniku te odlazi iz Međimurja.

Na njegovoj mu je službi, ujedno u nadi da neće zaboraviti Čakovec i Međimurje, zahvalila gradonačelnica Grada Čakovca, Ljerka Cividini. Pritom mu je u ime svih Čakovčanki i Čakovčana poklonila umjetničko djelo s motivom čakovečkog Starog grada, u spomen na grad, srce Međimurja.

Kako je pritom rekao fra Grubišić, Čakovec sigurno neće zaboraviti te su za sve ljude dobre volje njegova vrata u Cerniku uvijek otvorena. Naglasio je kako su ga sam grad i građani cijelog Međimurja izuzetno ugodno iznenadili te se uvijek osjećao dobrodošao uz vjernike koji su topli i susretljivi. Sjever zemlje opisao je gradonačelnici kao istinski europski, koji drugi tek moraju slijediti, a iskoristio je priliku i da istakne kako je prezadovoljan ovogodišnjom manifestacijom Porcijunkulovo koja mu je poslužila i za oproštaj od velikog broja vjernika.

Spomenimo kako će ga na službi u Čakovcu zamijeniti dosadašnji župni vikar, fra Filip Đurđević.

 

Izvor i foto: Grad Čakovec

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE