FOTO: „Zlatni cinkuš” u središtu Čakovca

Zlatni cinkuš
Glumci Zlatnog cinkuša danas su snimali u središtu Čakovca

Čakovečka publika s nestrpljenjem iščekuje pripovijest s mužikom, plesom i popevanjem i izvedbu na sceni projekta “Zlatni cinkuš”. Radi se o suradnji nekoliko udruga, članica Gradske zajednice kulture Čakovec. Cjelokupna realizacija okuplja stotinjak sudionika, glumaca, svirača, pjevača, plesača.

Danas su na Trgu Republike u Čakovcu snimani kadrovi za ovu glazbenu predstavu. Središte grada tako su osim maturanata zašarenili i živopisni kostimi glumaca jer se u ovoj pripovijesti vraćamo u prošlost, u dva vremenska razdoblja. U jednome se govori o počecima kinematografije, ali i drugih društvenih i političkih zbivanja između dva svjetska rata te je posvećena židovskoj zajednici, uvelike zaslužnoj za gospodarski i društveni razvoj modernog Čakovca, dok u drugoj čakovečki amateri odaju počast međimurskoj tradiciji i baštini, nezaobilaznoj u današnjoj slici grada.

Autori teksta i glazbe su Kristina Štebih i Tomislav Cvrtila, dok režiju potpisuje Dejan Buvač. Koreografiju rade Nikolina Mekovec i Nikola Kotur, ujedno i producent cijelog projekta. Tomislav Cvrtila dirigirat će orkestrom čija je baza Županijski tamburaški orkestar „Stjepan Bujan Stipić“, a upotpunili su ga i puhači, gudači, udaraljkaši, što akademski glazbenici, što članovi Big banda i Puhačkog orkestra Čakovec. Pjevače je uvježbala Lana Cvrtila Magdalenić. Scenografiju je izradio Ivan Levačić, a za kostimografiju je zadužena Gospodarska škola Čakovec, na čelu s profesoricom Andrejom Modrinjak. Za šminku i frizure pobrinulo se pet domaćih salona: „Albina“, „Backstage“, „Artico“, Hair & Beauty Studio „Trish“  i Studio ljepote VizArt.

Uz glumce iz Kazališne družine „Štolcer“, Dramskog studija Dada Kazališne družine Pinklec, Dječjeg gradskog kazališta Čakovec, KUU „Veseli Međimurci“, u predstavi sudjeluju i Studio suvremenog plesa „Teuta“, KUD Žiškovec te dio Ženske vokalne skupine „Stridonne“ iz Štrigove. Kao solisti, u izvedbi se ističu Tamara Korunek, Bojan Jambrošić i plesačica Tonka Pasarić.

Predstava će za sada imati dvije izvedbe: 29. i 30. svibnja, obje večeri u 21 sat, u dvorani Srednje škole Čakovec. Program je organiziran u sklopu obilježavanja Dana grada Čakovca uz besplatan ulaz. Sve planirane ulaznice za obje izvedbe su rezervirane ili podignute.

foto: rr

 

Ostavi komentar