FOTO: Zaklada Mikec stipendirala novih 55 studenata

U zgradi Scheier danas je svečano održana dodjela stipendija Fonda Zaklade Mikec koja je namijenjena za pomoć u školovanju mladih.

Dodjeli su prisustvovali članovi Zakladne uprave: međimurski župan Matija Posavec, prof. dr.sc. Mijo Bregovec, velečasni Antun Hoblaj, predsjednik Zakladne uprave Neven Mikec te njegov otac, koji je osnivač Zaklade, Antun Mikec.

Prof. dr. sc. Mijo Bergovec napomenuo je da je moralna obveza dobitnika stipendija da kad  završe studij i počnu sami zarađivati da oni sami financiraju barem jednog studenta kako bi se nastavio lanac uspješnosti Zaklade Mikec, dok je osnivač Zaklade Antun Mikec istaknuo koji su bili uvjeti za dobivanje stipendije. Kriteriji za dodjelu stipendija prema kojima je Zakladna uprava donijela odluke bili su ove godine: socijalni status, prosjek ocjena,važnost upisanog fakulteta s obzirom na tržište rada i preporuke. Pri tome je, uz zadovoljavanje ostalih kriterija, posebno bio relevantan socijalni kriterij.

Na natječaj za stipendije prijavilo se ove godine 149 studenata. Slijedom velikih broja prijava osnivač Zaklade donio je odluku o povećanju iznosa s prošlogodišnjih 700.000 na 800.000 kuna kako bi se omogućio veći broj stipendija. Tako je ove godine dodijeljeno 55 stipendija u iznosu od 1.100 kuna mjesečno za razdoblje od 1. listopada 2017. do 30. rujna 2018. godine.

Esmeralda Slaviček

–  Stipendija je rezultat mojeg truda i rada te poticaj za daljnje učenje. Sretna sam što sam je dobila. Ovo je,ujedno, prvi put da sam dobila stipendiju- kazala je Esmeralda Slaviček iz Preloga koja studira psihologiju na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Zagrebu.

 

 

Josip Mihalec

Student Josip Mihalec iz Donjeg Mihaljevca, također, jedan od dobitnika stipendije rekao je:- Stipendija mi jako puno znači kod studiranja. Olakšava mi boravak u drugom gradu pošto studiram u Rijeci. Smatram da je jako dobro što u Međimurju postoje takvi ljudi kao što je gospodin Mikec koji financijski pomažu studentima.

Na svečanoj dodjeli stipendija nastupila je mlada violinistica, ujedno i dobitnica stipendije, Ana Labazan Brajša. pred publikom je izvela splet međimurskih pjesama i španjolski ples Manuela de Falla. U ime studenata članovima uprave Zaklade zahvalio je Damjan Mikec.

FOTO: Sanja Heric i  Zlatko Vrzan  

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE