2.8 C
Čakovec
Nedjelja, 21 travnja, 2024

FOTO: Učenici 3. OŠ u živopisnom Istanbulu

U tjednu od 9. do 13. svibnja osmero učenika i tri učitelja III. osnovne škole Čakovec iskusilo je čari potpuno drugačije kulture te se upoznalo sa školskim životom vršnjaka i učitelja u živopisnom i užurbanom multimilijunskom gradu na dva kontinenta.

Istanbulska škola Mustafa Kemal Pasa Ortaokulu bila je domaćin treće mobilnosti učenika i učitelja pod nazivom The Healthy Rhythm of Life u okviru Erasmus+KA2 projekta školskih partnerstava Stay healthy and connected to the offline world. Sudionici iz Švedske, Španjolske, Turske, Poljske i Hrvatske sudjelovali su u izradi postera, javnim govorima te kreativnim radionicama poput izrade mirisnih sapuna, priprema tradicionalne salate od bulgura i povrća kisira, parkour, plivanje, itd.

Srijeda i petak bili su posvećeni razgledavanju Istanbula. Između ostalog sudionici su posjetili Aja Sofiju, Plavu džamiju, Arheološki muzej, Topkapi palaču te se vozili po Bosporu. Kažu da su tržnice bilo svakoga grada tako da su cjenkanja na istanbulskim bazarima bili nezaobilazni dio iskustvenog učenja o kulturi.

S mobilnosti vratili smo se puni dojmova, s osjećajem da više nismo oni isti učenici i učitelji koji su pošli na put prije samo pet dana, već osobe oplemenjene novim neprocjenjivim iskustvima, duhovno bogatije i socijalno tolerantnije.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE