FOTO: U Selnici završen tečaj za zvanje vatrogasac i vatrogasac prve klase

 Dobrovoljno vatrogasno društvo iz Selnice bilo je domaćin tečaja za zvanje vatrogasac i vatrogasac 1. klase. Tečaju je ukupno pristupilo 19 kandidata za zvanje vatrogasac te 14 kandidata  za zvanje vatrogasac 1. klase iz vatrogasnih zajednica VZO Podturen, Domašinec, Dekanovec, VZO Grada Mursko Središće, Općina Selnica, Sveti Martin na Muri i Vratišinec. 

Predavanja su trajala dva tjedna, a održavala su se od ponedjeljka do petka navečer. Subota i nedjelja bili su rezervirani za praktičan dio, odnosno vježbe usisa. Predavači su bili Nikola Besedić, Mladen Kanižaj, Tomica Faić, Krištofić Leon i Hrvoje Novaković. Ove subote održan je bio ispit kojeg su položili svi kandidati. Prisutne je pozdravio uime ispitne komisije predsjednik Mladen Kanižaj, glavni zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Čakovec, te načelnik Općine Selnica Ervin Vičević

Svako godine imamo sve više i više djevojaka u DVD-u. Iz Selnice imamo ukupno pet kandidata. Sada se održava ispit, kandidati odgovaraju teoriju, a potom moraju proći i praktični dio, kazao nam je Davor Debelec, zamjenik zapovjednika DVD Selnica. 

Kako bi se položio ispit za zvanje vatrogasac, potrebno je naučiti osnovno znanje iz vatrogastva. Kandidati nakon njegova polaganja mogu izaći na intervencije. 

Među ovogodišnjim kandidatima za zvanje vatrogasac bile su dvije 18-godišnjakinje Klara Slavkov i Elena Vinković koje obje dolaze iz Selnice. Klara Slavkov trenutno pohađa 4. razred Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec. 

Cijeli priču pročitajte u tjedniku MEĐIMURSKE NOVINE koje od petka, 14. veljače, možete kupiti na prodajnim mjestima diljem Međimurja.

 

Ostavi komentar