FOTO: Svečano otvorenje jubilarnog dvadesetog Urbanova i Festivala pušipela!

Jubilarno dvadeseto Urbanovo  i 11 Festival pušipela u sportskoj dvorani  u Štrigovi danas je službeno otvoreno!

Uzvanicima se obratio Darko Horvat, ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta, ujedno i izaslanik Predsjednice RH Kolinde Grabar – Kitarović,  Matija Posavec, župan Međimurske županije, Stanislav Rebernik, načelnik Općine Štrigova, prof.dr.sc. Zoran Grgić, dekan Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu te  David Štampar, predsjednik Društva vinogradara i vinara Hortus Croatiae.

Program svečanog otvorenja svojim je pjevanjem oplemenila ŽVS Stridonne i Puhački orkestar Općine Štrigove.

Uz sajam vinarske i vinogradarske opreme i ponudu OPG-ova, posjetitelji će do 19:00 moći degustirati sva vina u glavnoj festivalskoj dvorani. Od 19:00 slijedi zabavni program u centru Štrigove u lokalnim ugostiteljskim objektima.

U istom tonu nastavljaju se događaji u subotu, 18. svibnja. Posjetitelji će moći degustirati vina od 12:00 do 19:00. U 14:30 organizira se vinska radionica na Mađerkinom bregu s Ericom Zwiebelom (Francuski Master Sommelier). Tema radionice bit će  Francuska vina vs. Međimurska vina. Informacije o prodaji i rezervaciji mjesta pronađite na adresi [email protected] ili [email protected] Polazak na Mađerkin breg je organiziran mini autobusom, okupljanje je ispred dvorane u Štrigovi u 14:00. Od 19:00 slijedi zabavni program u centru Štrigove u lokalnim ugostiteljskim objektima.

Nedjeljom, 19. svibnja od 12:00 do 19:00 možete degustirati sva vina u glavnoj festivalskoj, a navečer od 19:00 slijedi zabavni program u centru Štrigove – ŠTRIGOVA by NIGHT. U radno vrijeme festivala u centru Štrigove sve posjetitelje očekuje bogata ugostiteljska ponuda i zabavni program.

Cijena dnevne ulaznice Festivala pušipela iznosi 100 kuna, u što su uključeni  čaša “Urbanovo” i programska knjižica gratis. Ulaznica možete kupiti ispred ulaza u dvoranu u petak 17.svibnja, subotu 18.svibnja i nedjelju 19. svibnja.

Atmosferu s otvorenja Urbanova pogledajtge u fotogaleriji našeg Zlatka Vrzana u nastavku! 

Ostavi komentar