FOTO: Policija ženama u prometu uručili cvijet uz poruku „Cvijetom više, žrtava u prometu manje“

Preventivnu akciju “Cvijetom više žrtava u prometu manje” provela je Postaja prometne policije Čakovec, u petak, 8. ožujka od 10 do 12 sati. Cvjetove je osigurao Savjet za sigurnost prometa na cestama Međimurske županije.

Policijski službenici su sa Josipom Grivecom, zamjenikom župana Međimurske županije, a povodom Međunarodnog dana žena te članovima Savjeta, Sinišom Šajnovićem, načelnikom Postaje prometne policije Čakovec i Kristijanom Srpakom, voditeljem Službe policije policijske uprave međimurske, ženama u prometu (pješakinjama, vozačicama i putnicama) uručili cvijet uz poruku „Cvijetom više, žrtava u prometu manje“ uz apel o potrebi poštivanja prometnih propisa, kako bi se kod svih sudionika u prometu probudila svijest o potrebi poštivanja propisa u prometu s ciljem da se smanji broj najtežih stradavanja u prometu.


I naravno, da pohvalimo pripadnice ljepšeg spola, naime, u 2018. godini žene su sudjelovale u 322 prometne nesreće ili 35,22% ukupnog broja prometnih nesreća. Prema posljedicama bile su sudionice u jednoj prometnoj nesreći sa poginulom osobom te u 25 sa ozlijeđenim osobama. Što se tiče četiri ubojice u prometu prisutne u prometnim nesrećama pod utjecajem alkohola bilo ih je deset ili 5,55%. Što se tiče brzine, kao okolnosti koja je prethodila prometnim nesrećama 99 ih je jače pritisnulo papučicu gasa ili 30%. Ukupno ih je 66 koristilo sigurnosni pojas ili 29,07%, dok ih je 33% koristilo mobitel. Isti trend nastavlja se i u prva dva mjeseca 2019. godine.

Dakle poruka muškarcima „ugledajte se u dame“ koje su ipak prema statistici savjesniji vozači.

Foto i izvor: PU međimurska

Ostavi komentar