15 kg piletine, 14 kg svinjske vratine, 13.5 kg čevapa, ajvar, mladi luk, piće u potocima, tamburaški sastav i jedno prelijepo i ugodno druženje 80-tak susjeda u “naselju” dr. Vlatka Mačeka u Šenkovcu, običaj je koji je gotovo pa jedinstven u Međimurju. Kvartovski roštilj kojeg je potaknuo Danijel Naranđa inače stručni kuhar i učitelj kuharstva u SŠ Prelog, protekle subote održan je po drugi puta i ovaj put je okupio duplo više susjeda nego prošle godine.
U današnje turbolentno ali i vrijeme pametnih telefona i interneta, kada se život praktički svodi na posao-obitelj, ljudi više nemaju vremena, počesto ni volje niti pak želje za druženje s prijateljima a kamoli susjedima. Najčešće se svodi na “dobar dan”. Ne mireći se s takvom situacijom, preložanin Danijel Naranđa koji je svoju adresu zamijenio sa onom u Šenkovcu, već je drugu godinu za redom organizirao druženje sa svojim susjedima uz roštilj. Osobno se primio organizacije, ali “kuhače”, tj. pripremanja jela s roštilja koje su bila grilana na vulkanskom kamenu.
Poziv na druženje naišao je odličan odaziv jer se okupilo njih 80-tak koji su poručilo kako bi i drugi Međimurci mogli slijediti njihov primjer. Sve je začinjeno svirkom tamburaša i svirkom koje je potrajalo još dugo, dugo i nakon što ih je posjetila naša novinarka. (vv)