FOTO: Mještani Selnice posjetili Zrin, Knin, Vodice, Krku i Pakovo Selo

Općina Selnica poslala je priopćenje za medije o izletu mještana koje u nastavku prenosimo: 

Dugo očekivani vikend mještani Selnice, a i nekolicina njih iz susjedne općine Sv. Martin na Muri, jedva su dočekali. U ranim jutarnjim satima, 13. listopada, krenuli su putem Zrina. Vrijeme je bilo odlično. Načelnik, Ervin Vičević, u Zrinu iscrpno je prepričao povijest tog sada, nažalost, nenaseljenog mjesta.

Nakon obilaska ruševne Crkve Marije Magdalene i  Utvrde Zrin, mještani su krenuli prema Korenici na ručak. U sklopu restorana Macola pogledali su i mini ZOO vrt u kojem su životinje koje je vlasnik zbrinuo kad su kao mladunčad nastradali od lovaca ili se razboljeli.

Odmorni i siti, mještani su krenuli u Knin, točnije na kninsku tvrđavu. Tamo ih je dočekala kustosica gospođa Zoja Radić, predivna žena koja je mještane provela cijelim prostorom tvrđe, muzejom Oluja i detaljno ih educirala o povijesti i Domovinskom ratu.

U 20:00 sati izletnici su stigli u Vodice, gdje je u prekrasnom hotelu Imperial, dogovoreno noćenje. Slobodno vrijeme iskorišteno je za druženje i šetnju lijepom plažom uz more.

U nedjelju nakon obilnog doručka napustili su hotel Imperial i krenuli prema NP Krka, našem, po mnogobrojnim mišljenjima, najljepšem nacionalnom parku. Posjet je završio vožnjom brodom do Skradina gdje su mještani imali vremena za razgledavanje i odmor.

U 15:00 sati krenuli su putem Pakova sela u Etnoland. Tamo ih je dočekala gazdarica Ana koja je na svojstven način prezentirala njihove običaje. Uz to mještani su uživali u delicijama drniškog kraja, jelima ispod peke i ljepotama krajolika.

Povratak za Selnicu bio je u 17:00 sati, a na odredište se stiglo oko 23:00 sata.

Ostavi komentar