FOTO Ministrica Divjak u Čakovcu: Panika zbog koronavirusa odmaže, u ovom trenutku sve je pod kontrolom

Danas u srijedu,  26. veljače 2020. godine, u službeni posjet II. osnovnoj školi Čakovec, došla je ministrica znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Blaženka Divljak sa svojim suradnicima. 

Cilj njezina posjeta je bio obilazak programa Integriranog nastavnog dana, koji se provodi u ovoj čakovečkoj ustanovi. 

– Iz dva razloga posjetili smo danas II. osnovnu školu u Čakovcu. Prvi je bio da se uvjerimo kako se odvija nastava i rad u školi vezan uz proširenje medijske priče o koronavirusu te da provjerimo kako se provode međupredmetne reformske teme koje se tiču održivog razvoja, kazala je ministrica Divjak. 

U nastavku je dodala: – Što se tiče koronavirusa, panika isključivo odmaže u ovom našem poslu, situacija je potpuno normalna. Razgovarala sam jučer i s ministrom Berošem. Smatram da je u ovom trenutku sve pod kontrolom. Ako će biti kakvih promjena, u stalnom smo kontaktu. Za sada se naše preporuke, osim zabrane putovanja u Italiju, tiču isključivo higijenskih standarda koje škole moraju osigurati. 

U sklopu obilaska ministrica Divjak je posjetila 1. razred te vidjela kako su učenici izradili kućice za ptice i hotela za kukce. Peti razred pokazao joj je kako se izrađuju jelovnici i računaju prehrambeni kilometri, te su napravili usporedbu jelovnika danas i nekad. Način na koji se reciklira i popravlja odjeća ministrici su pokazali mali maturanti. 

Nakon obilaska škole ministrica je održala sastanak s djelatnicima škole. Na sastanku je bila izložena SWOT analizu reforme u učionicama, odnosno ono što je bilo uspješno i na čemu još treba poraditi. 

Ministrica Divjak istaknula je da ova škola na zanimljiv način održava nastavu održivog razvoja u suradnji s udrugama,  domovima za starije i nemoćne osobe, socijalnim poduzetništvom.

FOTO: Zlatko Vrzan

 

Ostavi komentar