15.8 C
Čakovec
Utorak, 12 rujna, 2023

FOTO: Međimurje postala regija bez granica

Točno u ponoć trajnim podizanjem graničnih rampi na graničnim prijelazima sa Mađarskom i Slovenijom, Hrvatska je ušla u „schengenski prostor“.

Simbolična svečanost održana je na graničnom prijelazu Goričan, najvećem graničnom prijelazu Republike Hrvatske i Mađarske kroz koji, uključujući oba prijelaza, godišnje prođe nekoliko milijuna putnika.

Međimurska županija jedina je hrvatska županija koja kontinentalno graniči s dvije države članice schengenskog prostora, ima 120 kilometara državnih granica, više od 37 kilometara s Mađarskom te oko 80 kilometara s Republikom Slovenijom.

Ukidanje granica olakšat će život našim građanima, posebno onih koji rade u inozemstvu i svakodnevno putuju na posao, također brojni naši sugrađani posjeduju vinograde i nekretnine na mađarskoj i slovenskoj strani i to će im pojednostaviti život.

Hrvati s lijeve i desne obale Mure održavaju odlične odnose, međusobno si pomažu, održavaju rodbinske i prijateljske veze, a upravo oni će imati najveću korist. Nadam se da će Hrvatska ulazak u područje bez granica iskoristiti kako bi se konačno krenulo u izgradnju mosta Kotoriba – Murakeresztur koji je od strateške važnosti za daljnje povezivanje pograničnih područja Republike Hrvatske i Mađarske.

Izvor i fotografije: Facebook stranica Matije Posavca

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
609SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE