FOTO: Jasna Perko iz Lopatinca pripremila je najbolji kolač

bakini kolači
Pobjednice ovogodišnjih Bakinih kolača

Zahvaljujući Mariji Magdalenić koja je lani pobijedila na natjecanju za najbolji tradicionalni kolač na temu tikve i maka u sklopu u sklopu manifestacije Bakini kolači, danas je natjecanje održano u Belici.

Peti po redu, Bakini kolači u Belicu su privukli rekordni broj udruga sa bakama i bakicama koje su pripremile čak 25 natjecateljskih kolača, ovaj puta na temu krumpir i šljiva. Naravno, uz njih bilo je i mnoštvo drugih slastica, na veselje brojnih posjetitelja koji su pasli oči ali i častili svoja nepca.

Tročlani žiri, imao je stoga izuzetno težak zadatak odabrati najfineši kolač u skladu sa zadanom temom ali i tradicijskih, međimurskih štihom. Zbrojem bodova, prvo mjesto je na kraju pripalo Jasni Perko iz Lopatinca za pitu od šljiva. Druga je bila Ljubica Kutnjak iz Murskog Središća sa kolačem od krumpira i šljiva dok je treće pripalo Mariji Antoković iz Hlapičine.

Ocjenjivao se i najljepši štand, odnosno štand u duhu međimurske tradicije. Svoj izlagački prostor, shodno ocjeni dvočlanog žirija, najljepše je uredila udruga građana Gardruža iz Gardinovca.

Kako je pobjedu odnio kolač iz Lopatinca, udruge koja se u Belici, natjecala po prvi puta, on je ujedno odredio i mjesto održavanja iduće manifestacije Bakinih kolača naredne godine.

Ostavi komentar