FOTO: Gostovanje KUD-a Mihovljan u Livnu u sklopu kulturnog ljeta

KUD Mihovljan

U sklopu manifestacije „Livanjsko kulturno ljeto“, a uz financijsku potporu Ministarstva kulture i medija te Grada Čakovca u uzvratnom posjetu HKUD „Dinara“ iz Livna od 5-7. kolovoza u Livnu su boravili članovi KUD „Mihovljan“ koji su spletovima Međimurskih plesova i pjesama te prezentacijom autohtonih domaćih proizvoda prezentirali tradicijsku i kulturnu baštinu Međimurja, obavještavaju iz KUD Mihovljana.

Članovi kazališne sekcije „Cleuna“ HKUD „Dinara“ iz Livna prošle su godine gostovali u Mihovljanu te se tako ovim odlaskom KUD „Mihovljan“ u Livno nastavila i ojačala suradnja između ova dva kulturno umjetnička društva, grada Čakovca i grada Livna.

Ljubazni domaćini organizirali su gostima iz Mihovljana posjet franjevačkom samostanu te crkvi Sv.Petra i Pavla kao i razgled Franjevačkog muzeja i galerije Gorica (FMGG) kao kulturne ustanove koja već desetljećima sakuplja, čuva i vodi brigu o bogatoj kulturnoj baštini Livna i širega područja Hercegbosanske županije u Bosni i Hercegovini.

Kudovci iz Mihovljana iskoristili su ovaj posjet kako bi na planinskom prijevoju „Borova Glava“ odali počast četvorici poginulih hrvatskih branitelja iz Međimurja.

Izvor fotografija: KUD Mihovljan

Ostavi komentar