FOTO Dani Grada Čakovca: Utorak u znaku sporta i fotografije

Grad Čakovec šalje priopćenje za medije koje u nastavku u cijelosti objavljujemo.

Programi ovogodišnjih Dana Grada Čakovca polako se privode kraju. Jučer, u utorak, 28. svibnja, održano je nekoliko programa, a izdvajamo jutarnju zajedničku vježbu učenika četvrtih, petih i šestih razreda osnovnih škola i trenera iz Gimnastičkog kluba Marjan Zadravec Macan. Naime, u suradnji Zajednice sportskih udruga Čakovca i Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, održano je zajedničko vježbanje na Trgu Republike, kao dio brojnih aktivnosti u sklopu nacionalnog programa Živjeti zdravo – volonteri u parku. U aktivnostima je sudjelovalo 250 djece.

    U večernjim satima položeni su vijenci i zapaljene svijeće na spomen obilježje poginulim i nestalim čakovečkim braniteljima u Domovinskom ratu, smještenom kod Nogometnog igrališta Sloga u Čakovcu. Uz zamjenika gradonačelnika Marija Medveda, počast braniteljima odali su i predstavnici nekoliko udruga proisteklih iz Domovinskog rata na čelu sa Stjepanom Horvatom, predsjednikom UDVDR Međimurske županije te obitelji poginulih i nestalih branitelja.

   Čakovečka Gradska kavana ugostila je zanimljivu izložbu „Pokal Davis Cupa i Čakovčani u Davis Cupu“. Riječ je o pokalu prestižnog svjetskog teniskog natjecanja u kojem je Hrvatska teniska reprezentacija, prošle godine, po drugi puta u povijesti, osvojila naslov prvaka. Pokal koji se uručuje pobjednicima, povodom Dana Grada Čakovca, izložen je u Gradskoj kavani. Riječ je o originalnom pokalu koji datira iz 1899. godine, a u Čakovcu ga se može razgledati do 2. lipnja. Uz pokal, mogu se razgledati i pehari jednog od najistaknutijih međimurskih sportaša svih vremena, tenisača Franje Punčeca, smještenih u fundusu Muzeju Međimurja.

   Za kraj jučerašnjeg programa, u čakovečkom Centru za kulturu i Knjižnici Nikola Zrinski, otvorene su izložbe fotografija „Čakovec nekoć 3“ i „Čakovec 80-ih“. Izložbe su, kao i u posljednje dvije godine, nastale na inicijativu članova facebook grupe Čakovčanke i Čakovčanci, a ovogodišnja tema bila je kultura i prosvjeta, s izborom fotografija nastalim 60-ih, 70-ih i 80-ih godina prošlog stoljeća. Među autorima fotografija sakupljenih iz arhiva brojnih građana, ima i nekoliko tadašnjih poznatih fotografa, a na otvorenju izložbi govorile su Marta Horvat te ravnateljica Muzeja Međimurja Maša Hrustek Sobočan. Obje izložbe se mogu razgledati do 20. lipnja ove godine.

Ostavi komentar