FOTO: Čak 148 učenika sudjelovalo na zimskom kampu plivanja u Čakovcu

Tradicionalno, čakovečki školarci tijekom zimskih školski praznika imaju mogućnost sudjelovati na Zimskom kampu iz plivanja, a i ove godine su je iskoristili.

Za kamp iz plivanja koji je na rasporedu od 7. do 11. siječnja prijavilo se čak 148 učenika. Zajednica sportskih udruga Čakovca već 13 godina organizira zimske sportske kampove, a pokrovitelj je Grad Čakovec.

Za provedbu kampa iz plivanja zadužen je Čakovečki plivački klub čiji je predsjednik Goran Kolarić rekao kako školarci od ponedjeljka do petka provode dva sata na bazenima.

 “S njima radi šestero profesora TZK-a. Ovisno o znanju plivanja radimo na poboljšanju tehnike i plivačkih sposobnosti dok se s neplivačima provodi posebni program u bazenu namijenjenom samo njima”- izjavio je Kolarić.

Učenici su podijeljeni u dvije grupe: prva grupa, koju čine učenici od 1. do 3. razreda na bazenima je od 9 do 11 sati, a druga grupa, koju čine učenici od 4. do 8. razreda od 11 do 13 sati. Kamp iz plivanja, kao i svi kampovi koje tijekom ljetnih i zimskih školskih praznika organizira čakovečka sportska zajednica osmišljeni su su ciljem kvalitetnog provođenja slobodnog vremena tijekom ferja.

S druge strane školarci se upoznaju sa sportovima i vrlo često se kasnije odluče trenirati pojedini sport kojeg su imali prilike iz prve ruke iskusiti na kampovima. Polaznici kampova su pod stručnim nadzorom kvalificiranih trenera i profesora, a osigurano im je i osvježenje; topli čaj i cedevita.

Kamp iz plivanja posjetili su i zamjenici čakovečkog gradonačelnika Mario Medved i Zoran Vidović koji su izrazili zadovoljstvo što tako puno djece koristi mogućnost za ispunjenje slobodnog vremena tijekom zimskog predaha od školskih obveza.

Grad i Zajednica sportskih udruga Čakovca Zimske sportske kampove organiziraju od 2006. godine. 

Ostavi komentar