FOTO: Blagdan Velike Gospe u Svetom Martinu na Muri proslavili svečanim proštenjem i misom na otvorenom

Sveta misa održana je u dvorištu župnog dvora u Svetom Martinu na Muri
U mnogim svetištima ovog četvrtka vjernici su molili zagovor Blažene Djevice Marije. U  župnoj crkvi u Svetom Martinu na Muri nalazi se pokrajni oltar Blažene Djevice Marije, stoga se u četvrtak slavilo svečano proštenje u čast BDM i to na otvorenom u parku župnoga dvora.
Svetu misu predvodio je mladi vlč. Rafael Mikec

Svečanu koncelebriranu svetu misu predslavio je vlč. Rafael Mikec, mladomisnik iz Štrigove. U svojoj propovijedi naglasio je važnost i ulogu BDM u povijesti spasenja. Posebno se zadržao u tumačenju odnosa Blažene Djevice Marije i njezine rođakinje Elizabete. – Svaka je na svoj način zadobila Božju milost, zaključio je vlč. Rafael.

Na kraju misnog slavlja župnik blagoslovio cvijeće i svima zahvalio, a Valentina Bogdan je u ime čitave naše župe čestitala vlč. Rafaelu na svećeništvu i uručila skromni poklon. Mama od vlč. Rafaela je naime rodom iz svetomartinske župe.
Pjevanje na misi su animirali stariji i mlađi pjevači, a svirali su Božidar Frančić i Patrik Zamuda. Dominik Padarić je pjevao psalam i Ave Maria od Schuberta.
Prije misnog slavlja Tomislav Sakač je predmolio krunicu.
Proštenju Velike Gospe je prethodila trodnevnica, koja je zadnji dan završila procesijom sa kipom Majke Božje.

Ostavi komentar