FOTO: Armando Puklavec rodnom mjestu poklonio prekrasan koncert

Armando Puklavec

Mještani Gornjeg Mihaljevca uživali su u koncertu svojeg sumještana Armanda Puklavca, baritona svjetskog glasa.

Povodom božićno-novogodišnjih blagdana u mjesnoj crkvi održao je prigodni koncert i oduševio okupljene mještane, rodbinu i prijatelje. Pratio ga je Robert Homen, pijanist.

Bariton Armando Puklavec, rođen 1. siječnja 1974. godine u Čakovcu, iz Gornjeg Mihaljevca, započeo je glazbenu karijeru kao tromblonost u klasi prof. Stjepana Rukljića na Glazbenoj školi u Varaždinu. S 15 godina počeo je učiti solopjevanje kod Darje Hreljanović. Diplomirao i magistrirao u Beču.

Prvu opernu izvedbu na Schlosstheateru Schönbrunnu u Beču kao Jean-Baptiste Pouquelin / Molière u operi Die Schule der Frauen Rolf Liebermann. Bilježi brojne nastupe u ulogama Rigoletto, Germont, Rodrigo Posa, grof Luna u operama Verdi… Nakon višegodišnje suradnje s kvartetom Zagreba, izvodio je ciklus “Pjesme moje majke” Josipa Štolcer-Slavenski u Pragu i Čakovcu te pjesnički ciklus “Pet međimurskih pjesama” Vladimira Ruždaka u zagrebačkoj Mimari. Pjevao je i ulogu Zrinskog u istoimenoj operi. Bio je prvi bariton u Sarajevskoj operi. Zadnjih godina je najviše u Grčkoj u Solunu, s naslovnom ulogom u operi Aida, a češće nastupa i u Međimurju.

Ostavi komentar