Evo kome su uručena priznanja na svečanosti Dana županije kojoj su nazočila tri predsjednika Hrvatske

Vrhunac svečane sjednice obilježavanja Dana Međimurske županije je uručivanje najviših županijskih priznanja Nagrade Zrinski i Povelja međimurskog župana zaslužnim pojedincima i udrugama.

Nagrade Zrinski ove godine dobili su: Ivan Senčar poduzetnik iz Slakovca, Slavko Markač iz Preloga, umirovljeni pilot i sudionik Domovinskog rata. Društvo žena Mursko Središće, koje je uručeno predsjednici Nadi Turk. Dobitnik Nagrade Zrinski su i Antun Horvat iz Donje Dubrave, glazbeni pedagog i prenositelj međimurske popevke na mlade i mr. sc. Vladimir Kalšan, povjesničar Međimurja.

Povelje koje dodjeljuje međimurski župan primili su: KUU Društvo žena Gornji Kraljevec, koja je uručena predsjednici Štefici Jambrošić, gardist Zinske garde Mladen Obadić, DVD Vularija koju je primio Kristijan Železnjak, predsjednik. Đuđica Horvat primila je povelju za čuvanje tradicije lončarstva, Miroslava Novak Hranjec, fotografkinja za snimanje bajkovitih međimurskih prizora, Udruga dragovoljaca Domovinskog rata ogranak Belica za svoj humanitarni rad, a povelju je primio Dejan Janušić, njihov predsjednik.

Svečanoj sjednici bili su nazočni Zoran Milanović, predsjednik Hrvatske, bivši predsjednici Stjepan Mesić i Ivo Josipović, Branko Hrg, izaslanik premijera Plenkovića, Dražen Srpak, saborski zastupnik i izaslanik predsjednika Sabora Jandrokovića, Sunačna Glavak, zastupnica u EU parlamentu, te brojni drugi visoki gosti i uzvanici.

Dragutin Glavina, predsjednik Skupštine Međimurske županije među ostalim se i kritički osvrnuo na središnju vlast, kazavši da su naši projekti predugo na državnoj listi čekanja. Međimurski župan Matija Posavec pohvalio se činjenicom da nikad do sada na svečanosti nisu bila trojica predsjednika države, aktualni i dvojica bivših, te je istaknuo svoju političku filozofiju: – da je Međimurje hrvatski cvetnjak kojemu je politika sluga.

Predsjednik Zoran Milanović, kazao je : – hvala vam na pozivu i na 30 godina pametnog vođenja poslova u Županiji. Osvrnuo se i na oduzimanje osnivačkih prava nad bolnicama od strane države. – Nisam protiv centralizacije, ali sam za to da se krajem upravlja tamo gdje ljudi žive. Uzeti županijama upravljanje bolnicama je akt grube i pohlepne centralizacije, kazao je među ostalim predsjednik Milanović.

 

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE