15 C
Čakovec
Četvrtak, 31 kolovoza, 2023

Ekipe Gardivovca pokupile pehare na županijskom natjecanju mladih vatrogasaca

Na stadionu SRC-a Mladost u Čakovcu u subotu, 27. svibnja održano je Županijsko vatrogasno natjecanje za mladež i pomladak. Natjecalo se više od 90 ekipa iz cijelog Međimurja.

Nakon uzbudljivih natjecanja koja su počela u 12 stati, a održavala su se u staznim natjecanjima i utkama štafeta završilo je kulminacijom dodjela medala od 19 sati.

Okupljene su pozdravili župan Matija Posavec, prjedsjednik gradskog vijeća Josip Varga, predsjednik Vatrogasne zajednice Međimurske županije Mario Medved, zapovjednik Vatrogasne zajednice Međimurske županije Robert Meglć.

U kategoriji Mladež muški najbolji je bio DVD Gardinovec ispred Krištanovca i Svete Marije. U kategoriji Mladež žene također je bila najbolja ekipa DVD-a Gardinovec. Drugo mjesto osvojio je DVD Palinovec, a treće DVD Krištanovec.

Palinovec 1 bio je najbolji u kategoriji Pomladak muški. Drugo mjesto pripalo je ekipi iz Donjeg Mihaljevca, dok su treći bili članoivi DVD Donji Hrašćan. U ženskoj kategoriji slavila je ekipa iz Pretetince ispred Donjeg Mihaljevca i Male Subotice.

– Prve tri plasirane ekipe u kategoriji mladeži plasirale su se na državno natjecanje koje se održava ove godine u rujnu u Novalji, dok ekipe podmlatka idu u kordinacijska natjecanja – rekao je predsjednik Vatrogasne zajednice međimurske županije Mario Medved te dodao kako najmlađi član na natjecanju dolazi iz redova DVD-a Strahoninec – on je Noa Trojnar.

Mlade vatrogasce pozdravio je i međimurski župan Matija Posavec koji je naglasio kako Međimurje ima najjaču tradiciju vatrogastva u Hrvatskoj te da imamo najveći broj vatrogasaca po glavi stanovnika.

– Budućnost vatrogastva u Međimurju će biti još jača i bolja. Budite ponosni na sebe svi vi koji ste danas sudjelovali na natjecanju. Danas ste pravi ponosni međimurski vatrogasci i puno sreće na državnom natjecanju – poručio im je župan.

Galedriju pogledajte ovdje (VATROGASCI)

Foto: Mario Golenko

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
610SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE