Dva međimurska policajca istražuje DORH zbog primjene fizičke prisile u Piškorovcu

policija
Ilustracija

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 31. siječnja 2019. donijelo rješenje o provođenju istrage protiv dvojice hrvatskih državljana (1990. i 1984.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela osobito teške tjelesne ozljede.

Kako navode u DORH-u, okrivljenici su, osnovano se sumnja, kao policijski službenici, 10. siječnja 2018. u Piškorovcu, prilikom privođenja oštećenika izveli ga pred kuću, gurnuli ga na tlo i zadali mu više udaraca rukama i nogama i policijskim palicama po čitavom tijelu.

Nakon toga, kako navode, smjestili su ga na stražnje sjedalo službenog automobila gdje ga je 29-godišnjak tijekom vožnje više puta šakom udario u trbuh i glavu, a zatim su zaustavili vozilo i bacili oštećenika na tlo te ga nastavili udarati nogama po tijelu pri čemu je oštećenik zadobio osobito tešku ozljedu (razdor jetre i krvarenje u trbušnu šupljinu).

-Postoji osnovana sumnja i da je 35-godišnjak 11. siječnja 2018. u bolnici u Čakovcu, rekao oštećeniku neka ga ne tereti zbog toga što ga je tukao, a da će ga on zauzvrat nagraditi- stoji na stranicama Općinskog državnog odvjetništva u Varaždinu.

Ostavi komentar