Dug nije nešto što nestaje samo od sebe!

fina105
FINA

– Dug treba priznati i riješiti ga ma kako to teško i bolno bilo. Uzdati se u to kako će nekako nestati, tješiti se kako ga imaju i drugi pa će možda netko intervenirati, izbrisati ga, nije opcija niti realna mogućnost. Jednostavno se treba suočiti s njim, uhvatiti ga za “vrat” i krenuti u akciju, poručila je obitelj iz Preloga koja je spletom životnih okolnosti upala u dugove, ali ih upornošću, odricanjem te velikom ustrajnošću na kraju i riješila. 

I oni su donedavno bili samo broj u zbiru od 6400 blokiranih građana koji ukupno duguju 366.368.090 kuna na dan 30. rujna ove godine. Oni su izbrisani s tog popisa, no zbog srama i nelagodnosti nisu željeli stati pred objektiv našeg fotografa. No, zato su spremno pristali podijeliti s nama svoju priču koja može biti i te kako dobra i inspirativna za ostale građane koji se još uvijek nisu izvukli iz okova dugovanja, blokade, ovrhe i agencija koje su preuzele njihova potraživanja. Moratorij na ovrhe je završio i Financijska agencija od 19. listopada ponovno prosljeđuje bankama i ostalim vjerovnicima naloge za naplatu.

Kako se riješiti dugova, blokada, agencija za naplatu potraživanja koje dužnicima dašću za vrat TEMA je novog broja naših novina koje će se naći u prodaji od petka, 30. listopada.

 

Ostavi komentar