Zbog dolaska predsjednice Kolinde Grabar Kitarović mijenja se termin otvorenja vrtića u Murkom Središću

vrtić kamen temeljac ms
Točno na sv. Barbaru prije godinu dana je za vrtić položen kamen temeljac, a na otovorenje dolazi predsjednica RH

U Murskom Središću gradu rudara posebno se slavi njihova zaštitnica sv. Barbara. Tako već desetu godinu za redom Grad Mursko Središće tradicionalno slavi kao gradski blagdan Dan svete Barbare – zaštitnice rudara i građevinara. Na taj dan svake se godine predstavljaju značajni projekti koji su planirani i ostvareni u istoj godini.

Ove godine je to otvorenje novoizgrađenog dječjeg vrtića u ulici Slatine i izgradnja prometnica u Gospodarskoj zoni Brezje, koji su financirani sredstvima iz EU fondova.

Na otvorenje novoizgrađenog dječjeg vrtića u Murskom Središću dolazi i  predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović. Budući da predsjednica  zbog prije utvrđenih i neodgodivih državničkih obveza nije bila u mogućnosti prisustvovati događaju u 12 sati kao što je bilo navedeno, otvorenje vrtića pomiče se na 16:45. Prije toga u 16: 15 je predstavljanje projekta izgradnje prometnica u Gospodarskoj zoni Brezje u Murskom Središću.

Sveta misa za sve poginule rudare održat će se u 10 sati u crkvi Marije Kraljice i svetog Ladislava po prijašnjem rasporedu.

Ostavi komentar