17.8 C
Čakovec
Nedjelja, 3 ožujka, 2024

Vrtić Stonoga iz Novog Sela Rok dobio svoju zelenu zastavu

Udruga lijepa naša je 12. svibnja je na svečanosti stjecanja statusa Eko škole podijelila certfikate i zelene zastave vrtićima i osnovnim školama iz cijele Republike Hrvatske. Status Eko-škole i zelenu zastavu dobio je i Dječji vrtić Cvrčak, Područni odjel “Stonoga“ iz Novog Sela Rok.

Na svečanosti dodjele certifikata prisustvovali su kumovi iz Čakoma – Željko Hozjan, Unimera – Branko Gregur, predsjednik vijeća Mjesnog odbora Miroslav Novak, odgojiteljice vrtića Jagoda Srša i Maja Kozjak Hladki, koordinatorica pedagoginja Gordana Patarčec i ravnateljica Lidija Varošanec.

Međunarodne Eko škole su program osmišljen za provedbu smjernica odgoja i obrazovanja za okoliš na razini odgojno-obrazovnih ustanova. Nacionalni koordinator Ekoškola u Republici Hrvatskoj je Udruga lijepa naša. Cilj programa je ugradnja odgoja i obrazovanja za okoliš u sve segmente odgojno-obrazovnog sustava i svakodnevni život djece i djelatnika Eko škole. Zadaća je odgojiti mlade generacije osjetljivima na pitanje okoliša.

Najzaslužniji za dobivanje statusa Ekoškole su djeca, djelatnici Dječjeg vrtića Cvrčak – PO “Stonoge“ i njihovi roditelji. Oni su zajedno i kontinuirano kroz niz aktivnosti pridavali važnost brizi za okoliš, stjecanje pozitivnih navika i odnosa prema okolini koja nas okružuje. Svojim savjetima i u kvalitetnoj realizaciji u sam projekt uključili su se članovi Eko odbora i kumovi vrtića: Gradonačelnik Grada Čakovca – Stjepan Kovač, školska koordinatorica Gordana Patarčec, djelatnici vrtića Stonoge-Jagoda Srša, Smiljana Nedeljko, Maja Kozjak Hladki, Saša Sanjković, Marija Radovan, Daria Petran, domar Dječjeg vrtića Cvrčak – Damir Čekunec, predstavnici Čakoma, Unimera, predsjednik vijeća Mjesnog odbora Novo Selo Rok, predstavnik roditelja Damira Žižek, predstavnica zaštitarsko-ekološke organizacije Nobilis Maja Sokol te ravnateljica Dječjeg vrtića Cvrčak Lidija Varošanec.

Dobivanje “Zelene zastave” smatra se najvećim priznanjem što ga na međunarodnoj razini može steći neki vrtić za ekologiju.

Kroz ovaj projekt djeca dobivaju mnogo, a i svi mi imamo odgovornost u brizi prema našoj planeti.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE