U Vratišincu se uređuje ulica Ograde s pedesetak gradilišta

ulica ograda
Ulica će na proljeće dobiti i asfalt

Vratišinec će uređenjem ulice Ograde dobiti pedesetak novih gradilišta pa time i obiteljskih kuća. Ulica se nalazi u neposrednoj blizini osnovne škole tako da je atraktivna za mlade obitelji. Do sada u Vratišincu i nije bilo mogućnosti izgradnje novih kuća što je mlade ljude prisiljavalo da i zbog toga odlaze iz Vratišinca.

Gradilišta su stajala kao mrtvi kapitali jer je donedavno ovdje bio malo širi poljski putumjesto ulice. Načelnik Zdravko Mlinarić iskoristio je priliku te kandidirao uređenje ulice Ograda u ministarstvo regionalnog razvoja i fonda EU odakle su dobili 200.000 kuna za uređenje infrastrukture. To ćemo uložiti u daljnji uređenje te ulice koja za sada već ima plin, struju, vodu, kanalizaciju, sli ju jer potrebno asfaltirati i urediti pješačko-biciklističku stazu.

Načelnik Mlinarić je za stazu kandidirao u drugi nacionalni fond – nacionalne sigurnosti cestovnog prometa, tako prođe li i taj projekt na proljeće bi se počeli istodobno uređenje staze i asfaltiranje kolnika. Ova ulica bit će iznimno važna za prometovanje kad u Vratišincu počnu radovi na izvođenju kanalizacije po cijelom naselju, posebice glavnoj ulici. Tada će ulica Ograde biti glavni zaobilazni pravac kako djece do škole, tako i drugim sudionicima prometa.

 

Ostavi komentar