Volonteri u parku: Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom održava igre za članove

Svi su pozvani na osmu od planiranih 12 aktivnosti „Volonteri u parku“ koje se provode u sklopu projekta Živjeti zdravo.

Osma aktivnost bit će održana u suradnji s Društvom osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije u četvrtak, 20. rujna, od 09:30 do 11:30 sati u Perivoju Zrinski (kod fontane).

Članovi i volonteri Društva osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije u Perivoju Zrinski kod Fontane održati igre za svoje članove i zaposlenike: bacanje loptice u koš, bacanje kolutova te vožnja u kolicima.

Kako su u najavi događaja rekle Dijana Novak i Katarina Drk, Društvo se uključuje u brojne volonterske aktivnosti.

„Imamo volontere okupljene u Volonterskom centru za zajednicu, ali isto tako imao osobe s invaliditetom volontere pa tu govorimo o inkluzivnom volontiranju“ rekla je Dijana. Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom trenutačno okuplja 670 članova.

Dijana i Katarina kažu kako se svi zaposlenici rado uključuju u volonterske aktivnosti, ali i u rad društvenog poduzeća Izvor koje se bavi izradom kožne galanterije.

„Mi promoviramo te proizvode kako bi osobama s invaliditetom osigurale neku vrstu prihoda“ naglašavaju. Obje zaposlenice Društva smatraju kako se unatrag nekoliko godina javnost sve više senzibilizira s osobama s invaliditetom, razumije njihove potrebe, a to će se, nadaju se, nastaviti i u četvrtak

Cilj aktivnosti “Volonteri u parku” je organizirati slobodno vrijeme za djecu i obitelj u parku, poticati usvajanje zdravih stilova života, razvijati prosocijalno ponašenje, njegovati međugeneracijsku suradnju, omogućiti socijalnu integraciju djece s poteškoćama u razvoju, očuvati životnu okolinu.

Aktivnosti organizira Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije i Zajednica sportskih udruga Čakovca u suradnji s ustanovama, institucijama i udrugama s čakovečkog područja koje se žele uključiti u realizaciju projekta.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE