12.8 C
Čakovec
Petak, 31 ožujka, 2023

Vijećnici u Vratišincu donijeli dvije dobre studentske, jednu učeničku i jednu turističku odluku

Vijećnici u sastavu Općinskog vijeća Vratišinec danas su donijeli najviše odluka u korist svojih studenata, učenika i jednu dobru za budućnost.

Odlučili su da će učenicima srednjoškolcima iz proračuna dodijeliti jendokratne potpore redovnim učenicima srednjih škola sa svog područja u iznosu od 300 kuna, redovnim studentima sa svojeg područja u iznosu od 400 kuna.

Uz to donijeli su i odluku o mjesečnom stipendiranju studenata prema određenim kriterijima iz pravilnika za dodjelu stipendija. Iznos mjesečne stipendije za studij u Čakovcu je 300 kuna, za studij u Varaždinu je 400 kuna, a za studij u Zagrebu je 500 kuna mjesečno tijekom akademske godine.

Što se tiče turističke odluke prihvatili su inicijativu za udruživanje u Turističku zajednicu Mura i gorice zajedno s Gradom Mursko Središće i općinama Selnica i Podturen.

– Ne želimo biti po strani, a ovo nam daje priliku da i sami ponudimo svoje programe ili manifestacije i turistički se promoviramo, kazao je načlnik Mihael Grbavec (HNS). Dodao je:- Imamo dr. Vinka Žganca i etnografsku zbirku, a kroz zajednićku turističku zajednicu možemo više. I  ministarstvo turizma potiče udruživanje kroz potpore od 70.000 kuna po udruženoj zajednici. Udruživanje je podržala  i pohvalila i oporbena vijećnica Biserka Tarandek (SDP), kao i njezin stranački kolega Mario Nemec, koji je dodao da bi i sami trebali djelovati proaktivno i osmisliti neku ponudu.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,085FanoviLajkaj
619SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE