VIDEO: Zemlja u kojoj je rođen Rudolf Steiner

zemlja u kojoj je rodjen Rudolf Steiner (4)

Zemlji u kojoj je rođen Rudolf Steiner 27. veljače 1861., u tom mističnom zagrljaju rijeka Mure i Drave koju prožima duh univerzuma, a život svakog bića i duše nadahnjuje i ispunjava veličanstvenom snagom stvaranja posvećen je video uradak proizašao iz kreativne radionice Reci DA.

Ivan Goričanec i Denis Perčić kreirali su kratki film u kojem su prikazane osobitosti i zanimljivosti koje Međimursku županiju povezuju sa dr. Steinerom i biodinamičkom poljoprivredom a čiji se koncept uklapa u već slogan Međimurske županije koji promovira Međimurje u pokretu, čistog okoliša i zdrave hrane.

U filmu pjesmu “Listek” pjeva Tamara Korunek na glazbu Bojana Miljančića (Eikonoise). Autor teksta je Josip Posavec. Montažu filma potpisuje Mario Špicar.

Film je snimljen na lokacijama Steinerove rodne kuće u Donjem Kraljevcu, sadrži kadrove “štreke” odnosno željeznice ( Steinerov otac bio željezničar), zatim na lokacijama šuma i labirinta u Badličanu, štrigovskih vinograda, obala, trstike i krajolika Mure i Drave, domaćim vrtovima gdje se uzgaja zdrava hrana i drugim terenima međimurskih prirodnih osobitosti.

Film je nedavno predstavljen u Bruxellesu u sklopu predstavljanja Centra dr. Rudolfa Steinera iz Donjeg Kraljevca koje je vodila ravnateljica Dijana Posavec.

Rudolf Steiner

U govoru Rusima, koji je održao 11. travnja 1912. u Helsinkiju, o mjestu svog rođenja sam Rudolf Steiner je rekao: „Svi oni koji su bili izvanjski nositelji one krvi iz koje ja potječem, oni su porijeklom iz njemačkog područja Austrije; tamo ja nisam mogao biti rođen. Ja sam bio rođen u slavenskom području, u području za koje se stranim predstavlja čitav milje i čitava osobitost iz koje dolaze moji preci. Pored germanskog i slavenskog elementa, u ovom području je prisutan i treći, poznat još i kao keltski.

Pogledajte video THE LAND IN WHICH RUDOLF STEINER WAS BORN:

foto i video: Reci Da

zemlja u kojoj je rodjen R

Ostavi komentar