VIDEO: Učenici Umjetničke škole Miroslav Magdalenić priključili se projektu virtualnog zbora!

Učenici Umjetničke škole Miroslav Magdalenić Čakovec nastavili su i dalje pjevati, virtualnim putem. Kako je istaknula profesorica Zrinka Novak u ovom teškom razdoblju, nastave na daljinu,  jedino što nam preostaje je zadržati pozitivan stav o svijetu oko nas.

– Opće je poznata izreka da „tko pjeva zlo ne misli“ pa smo se vodeći tom krilaticom odlučili kako nas novonastala situacija neće spriječiti da pjevamo. Zborovi Umjetničke škole Miroslav Magdalenić Čakovec tako su se odlučili priključiti projektu virtualnog zbora koji je organizirao zbor Lorenz iz Sjedinjenih Američkih država, rekla je profesorica Novak.

U projektu je sudjelovalo više od 500 pjevača iz Sjedinjenih Američkih država i drugih država. Tekst pjesme baziran je na Psalmu 46:10 koji govori o pouzdanju u Boga u danima nevolje. Djeci je pružena prilika da tekst protumače na sebi prihvatljiv način te da pjevajući mogu razmišljati i o nekoj sili koja ih tjera naprijed u teškim vremenima i daje im snagu. To također može biti obitelj, priroda, ljubav općenito. Interpretacija je moguća na različite načine, a rezultat je divan! Sad kada nam ove prilike pružaju različite mogućnosti za kreativnost, namjera nam je pjevati i svirati i dalje.

– Učenici su odlično prihvatili ovo ideju, a već nakon Uskrsa krećemo u nove projekte virtualnog zbora. U ovom projektu sudjelovali su zborovi naše škole, kazala je. U nastavku poslušajte pjesmu!

 

Ostavi komentar