Veliko priznanje za pedagoško-edukacijski projekt Muzej za Pogled

U prostorijama Muzejskog informativnog centra Čakovec održana je konferencija povodom velikog priznanja Muzeja Međimurja Čakovec i udruge Pogled za projekt Muzej za Pogled. 

Projekt i nagradu predstavila je Maša Hrustek Sobočan, viša kustosica i ravnateljica Muzeja Međimurja Čakovec. Svečana dodjela Nagrada Hrvatskog muzejskog društva održana je u petak 16. listopada 2020. godine u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu. Dodijeljene su Nagrade za životno djelo i Godišnje nagrade projektima realiziranim u 2019. godini.

Ocjenjivački sud za dodjelu Nagrada HMD-a imao je težak zadatak izbora između 49 pristiglih prijava, ne samo zbog brojnosti prijava već i zbog njihove kvalitete, stoga su dodijeljena i Posebna priznanja.

Posebno priznanje u kategoriji za prevedeni pedagoško-edukacijski program u 2019. godini dodijeljeno je Muzeju Međimurja Čakovec za projekt Muzej za pogled 2019. – pedagoško-edukativni projekt s djecom iz autističnog spektra. 

Koncept projekta kao i pripremu likovnih radionica osmislila je Erika Nađ-Jerković, muzejska savjetnica i voditeljica odjela Likovne galerije MMČ. Projekt je pripreman i izvođen uz usku suradnju s dr. sc. Jelenom Klinčević, kliničkom psihologinjom Psihologijskog centra Čakovec koja je preuzela ulogu izrade nacrta operativne koordinacije s djecom i Udrugom Pogled iz Nedelišća te psihološki monitoring i moderaciju na samim radionicama. Projekt je izrađen u suradnji s udrugom Pogled iz Nedelišća. Suradnik – fotograf na projektu i autor završne izložbe fotografija bio je Marko Vučenik, fotograf iz Donje Dubrave.

Ostavi komentar