17.2 C
Čakovec
Srijeda, 24 svibnja, 2023

Vatrogasci DVD Mursko Središće gasili goruću trsku na otvorenom kraj Petišovca s još četiri slovenska vatrogasna društva

Vatrogasci DVD Mursko Središće zaprimili su poziv  za gašenje požara goruće trske uz obalu Mure na otvorenom kraj Petišovca, u četvrtak navečer u 20:20 na poziv zapovjednika PGD Lendava, Tomislava Kepe.
Zahvaljujući ulasku Hrvatske u šengenski režim, znatno je olakšana suradnja  pograničnih vatrogasnih društava u slučaju požara.  Na terenu je ukupno bilo 39 vatrogasaca iz 5 društava iz Slovenije i Hrvatske: PGD Lendava, PGD Dolina, PGD Donji Lakoš, PGD Petišovci i DVD Mursko Središće.
Do požara je došlo na otvorenom prostoru u mjestu Petišovci kod Petdinarke,  na hrvatskom teritoriju uz Muru na samoj granici Slovenije i Hrvatske.
Tijek događaja vatrogasci DVD-a Mursko Središće opisali su na svojoj fb stranici
– Na broj 193 obavještavamo operativno dežurnog o intervenciji i tražimo uzbunjivanje putem UVI sustava. U 20:31 na intervenciju izlazi navalno vozilo sa 6 članova i malo navalno vozilo s 2 člana. Dolaskom na mjesto intervencije, upućeni smo do voditelja intervencije, predstavnik Gasilske Zveze Lendava, g. Ivana Kasnik koji nas obavještava o trenutnoj situaciji i stanju na terenu.
Razgovorom voditelja intervencije, a zbog same konstrukcije terena i nemogućnosti prilaska vozilom požaru, dogovoreno je da se u gašenje krene s naprtnjačama.
Zbog jakog vjetra i suhe trske, požar se jako brzo širio stoga je gašenje bilo izuzetno teško. Požar smo nakon određenog  vremena stavili pod kontrolu, te smo nakon dopunjavanja naprtnjača i povratkom na gašenje, požar u potpunosti ugasili.
Natopljeni su rubni dijelovi požarišta kako se isti ne bi ponovio, te je izvršena posprema i postrojavanje vatrogasaca na kraju intervencije.
Ovim putem bi se htjeli zahvaliti još jednom svim kolegama vatrogascima na odličnoj suradnji i uspješno ugašenom požaru, a da je prekogranična vrlo dobra potvrdio je i predstavnik Gasilske Zveze Lendava g. Ivan Kasnik. Također je poželio da se što manje susrećemo u ovim okolnostima, a više na druženjima i vježbama.
Foto: vatrogasci M.Središće

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,508FanoviLajkaj
612SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE