Vanjski bazeni u Čakovcu na vidiku. Prvi kupači 2020. godine?!

Miodrag Novosel
- Na bazenu su najbitniji sanitarno-tehnički uvjeti. Nastojimo da oni uvijek budu na što većem nivou. ističe Miodrag Novosel direktor GP Ekom

Godišnji prosjek od 400 kupača dnevno zahtijeva svake godine redovni godišnji remont postrojenja Gradskih bazena “Marija Ružić” Čakovec. Ovog ponedjeljka 3. rujna prazne se bazeni i kreće planirani remont. Prema planu radovi će potrajati sljedećih deset dana do 14. rujna. Tijekom remonta prostori bazena i restorana bit će zatvoreni za korisnike.

Miodrag Novosel
– Svi izvođači planiranog remonta potvrdili su dolazak. ističe Novosel

Sanacija krovišta i obnova fasade pročelja na ulazu u objekt

Direktor Gradskog poduzeća Ekom Miodrag Novosel najavio je kompletni zahvat na svim instalacijama vezano za bazensku tehniku, elektro instalacije, klimatizacija i brojne druge zahvate. Planom je predviđeno ukupno 45 stavki radova. Izdvaja značajnije sanacije: 

– Veći zahvati su planirani na dijelu krovišta gdje smo ugovorili zamjenu Lexan ploča. Bazeni su stari punih 19 godina tako da svake godine mijenjamo dio krovišta. Uz sanaciju ide zamjena spuštenih stropova u prostoru tuševa. Ide se u određene zahvate vezane i uz same tuševe i sve ostalo što je bitno na samoj  građevini. Napravit će se i sanacija  na pročelju bazena s obzirom da planiramo sljedeće godine obilježiti dvadesetu godišnjicu funkcioniranja bazena. Obnovit će se fasada pročelja na ulazu u objekt. U petak 14. rujna bazeni će biti ponovo u funkciji i raditi u redovnom radnom vremenu od 8 do 22 radnim danom te vikendom od 8 do 24 sata.

gradski bazeni Cakovec_resize
Kvaliteta vode kontrolira se svakodnevno. Godišnjim remontom osigurava se tehnička potora za standard kvalitete vode

 400 tisuća kuna za sanaciju

Za sanaciju se ove godine planira utrošiti 400 tisuća kuna. Većim dijelom sredstava su osigurana iz proračuna Grada Čakovca s obzirom da je Grad Čakovec vlasnik samog objekta. Ostali dio se financira se iz samog poslovanja Gradskog poduzeća EKOM d.o.o. 

Do kraja 2018. godine projektni program za vanjske bazene

Kako je kazao Novosel intenziviraju se i aktivnosti oko vanjskih bazena koje čakovečka javnost s nestrpljenjem iščekuje:

– U pripremi je projekt i program vanjskih bazena.  Vodi ga Grad Čakovec koji je osigurao sredstva u svojoj proračunskoj stavci. Do kraja godine planira se napraviti projektni program odnosno i javna rasprava glede samog sadržaja te pokušati napraviti kompletna projektna dokumentacija. A onda i u narednih godinu dviju realizirati i samu kompletnu investiciju.

Više o remontu bazena i aktivnostima oko vanjskih bazena u tiskanom izdanju Međimurskih novina od petka 7. rujna.

foto: rr

Gradski bazeni Cakovec 02_resize
Hoće li uskoro na ovoj livadi početi građevinski radovi dugoočekivanih vanjskih bazena?
Miodrag Novosel (3)_resize
Stanje temperature i ostalih pokazatelja kvalitete vode u bazenima bilježi se i kontrolira 24 sata tijekom cijele godine
Miodrag Novosel
Remont se provodi u restoranu i ostalim prostorima bazena

 

Ostavi komentar