Umjetnička škola Miroslav Magdalenić: Profesori održali koncert u Slovenskoj Bistrici

umjetnička škola miroslav magdalenić

Djelatnici Umjetničke škole Miroslav Magdalenić iz Čakovca gostovali su u Glazbenoj šoli u Slovenskoj Bistrici, koja je slavila 70 godina postojanja i uspješnog djelovanja. Koncert je održan u prepunoj  Viteškoj dvorani Gradu. Umjetničku školu Miroslav Magdalenić u koncertnom programu predstavili su profesori: Masej Kolačević i Darko Golubić, klavir; Vedrana Fabac, flauta; Mia Dugandžić Marić, violina; Antun Horvat, klarinet; Monika Nekić, harmonika; Mario Jagec, saksafon; Franjo Drožđek i Filip Vincek gitare; Boris Novak bas gitara i truba; Vjeran Vidović; Igor Hrustek truba; Marko Žerjav gitara i banjo; Vesna Tota trombon i gost Abel Kovačević, bubnjevi. Na kraju programa, na repertoaru su bile zajedničke izvedbe, profesora iz Slovenske Bistrice i Čakovca.

Dogradonačelnik Slovenske Bistrice Stanislav Mlakar, naša ravnateljica Senka Bašek-Šamec, ravnateljica škole domaćina Radmila Bikić Magdić i čakovečki pročelnik David Vugrinec

  1. listopada domaćini Plenuma HDGPP-a

Umjetnička škola domaćin je jubilarnog 120. Plenuma HDGPP-a (Hrvatskog društva glazbenih i plesnih pedagoga) krovne organizacija svih glazbenih i plesnih škola Republike Hrvatske. Plenumi se održavaju dva puta godišnje, a na njima su prisutni ravnatelji glazbenih i plesnih škola Hrvatske. HDGPP se bavi organizacijom i provođenjem regionalnih i državnih natjecanja, stručnih županijskih i državnih skupova, donosi prijedloge i odluke važne za ustroj glazbenih i plesnih programa, usko surađuje s Ministarstvom odgoja i obrazovanja i Agencijom za odgoj i obrazovanje te rješava važna pitanja vezana uz zakone, pravilnike i standarde za glazbene i plesne škole.

Plenum počinje 24. listopada u 9 sati, a nakon toga slijedi posjet Muzeju Međimurja, izlet u međimurske brege i svečana večera u hotelu Castellum. Sponzor plenuma je tvrtka Eurounit, a sufinancira ga Grad Čakovec. (sz)

Ostavi komentar