UKLJUČITE SE u kampanju Pješke ili biciklom na posao, druženje i rekreaciju…

press biciklom pjeske na posao (2)
Renata Kutnjak Kiš, Marina Payerl-Pal i Miodrag Novosel

Početkom rujna tradicionalno počinje javno -zdravstvena kampanja u organizaciji Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije pod nazivom Pješke ili biciklom na posao, druženje i rekreaciju…Uključiti se pozvani su svi žitelji Međimurske županije prije svega zbog poboljšanja zdravlja. A mogu se i osvojiti i vrijedne nagrade: bicikl, sportski sat, sportska jakna, biciklistička kaciga i aparat za mjerenje koraka – pedometar.

press biciklom pjeske na posao (4)

Kako do nagrada? Za vrijeme trajanja kampanje u roku 3 tjedna, od 9. do 29. rujna potrebno je u svakom tjednu barem 3 dana pješačiti ili koristiti bicikl. Tijekom svakog tjedna pješaci trebaju proći pješice barem 10 km, a biciklisti 40 kilometara. Može se kombinirati pješačenje i bicikliranje.
Pristupnice se mogu podići u Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije, u ambulantama obiteljske medicine te u ljekarnama, a mogu se i skinuti s web stranice www.zzjz-ck.hr

Nije se potrebno prijaviti na početku kampanje, već će prijava rezultata započeti u petak 27. rujna, a trajat će do 2. listopada. Prijave će se moći poslati poštom, a bit će omogućena i online prijava. Izvlačenja nagrada ždrijebom će biti po završetku prijava, a dodjela nagrada 9. listopada u ZZJZ Međimurske županije. U kampanju se osim pojedinaca mogu prijaviti i tvrtke.

Kampanja se organizira u suradnji s Gradskim bazenima Marija Ružić u Čakovec te će svi sudionici dobiti besplatnu jednodnevnu ulaznicu za bazene.

Kampanju su najavili prim. Marina Payerl-Pal, dr.med., ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, Renata Kutnjak Kiš, dr.med., rukovoditeljica Djelatnosti za javno zdravstvo i Miodrag Novosel, univ.spec.men.sporta, director GP Ekom d.o.o. Čakovec s apelom: – Uključite se i vi i budite primjer drugima!

Također su upozorili su na činjenicu kako u Hrvatskoj dvije trećine stanovništva starije od 15 godine nije dovoljno aktivno. Već s dva i pol sata aktivnosti tjedno možemo prevenirati najčešće bolesti današnjice kao što su kardiovaskularne, moždani udar, dijabetes, demencija i depresija.

foto: rr

Ostavi komentar