UDRUGA MAXENCA: Vilenjak mališane zabavljao, a Djed Mraz darivao

udruga MAXENCA (2)

U organizaciji Udruge MAXENCA najmlađi Macinca su darivani prigodnim slatkim poklon paketićima. Za tu je prigodu osmišljen drugačiji način druženja i okupljanja četrdesetak najmlađih, njihovih roditelja, baka i djedova. Svi su oni pozvani da se okupe ispred Doma kulture u Macincu gdje su početkom mjeseca članice i članovi udruge Maxenca u parku na zelenoj površini postavili instalaciju Advent u Macincu.

Drage goste dočekao je dobro raspoloženi vilenjak Zvonko i djeca su mu se ubrzo pridružila u veseloj igri grudanja, skakanja, trčanja….. Glasan smijeh, cika i vika odzvanjali su otvorenim prostorom….. Nezaobilazno fotografiranje sa razigranim vilenjakom djeca su, ali i odrasli bezbroj puta iskoristili.

Djed Mraz i nakon poziva djece „nije mogao pronaći mjesto okupljanja“ pa je vilenjak Zvonko „u pomoć“ pozvao dragu gošću Elu Horvat koja je svojom točkom ugodno iznenadila prisutne. Baratajući vješto dvjema bakljama u ritmovima glazbe Ela je prikazala nešto novo, posebno i atraktivno. I uspjela je označiti mjesto u Macincu na kojoj su djeca čekala Djeda Mraza.
Efekt gašenja rasvjete u parku ispred Doma kulture i iznenadna pojava Djeda Mraza pod svjetlima reflektora izazvala je oduševljenje prisutnih i naravno najviše radosti kod djece. 
Najhrabriji su dočekali Djeda Mraza veselim recitacijama i pjesmicama, ali na kraju su i oni sramežljivi nagrađeni.

Predsjednica udruge Maxenca Špicar Marciuš Magdalena srdačno je pozdravila prisutne, zahvalila im se na dolasku, te je svima poželjela miran, radostan i blagoslovljen Božić i sretnu novu 2019.-tu godine.

Za najmlađe su članice i članovi udruge pripremili grickalice, sokove i topli čaj, dok su oni stariji ponuđeni kuhanim vinom pa je druženje nastavljeno i nakon podjele darova.

Ostavi komentar