Udruga Falun Dafa gostuje u čakovečkoj knjižnici

Izložba Falun Dafa
Upoznajte aktivnosti Udruge i načela Falun Dafe kroz izložbu u čakovečkoj knjižnici

Izložba “Miroljubivo putovanje Falun Dafa – istinitost, dobrodušnost, tolerancija” u organizaciji Udruge Falun Dafa može se razgledati od 7. siječnja u izložbenom prostoru Dječjeg odjela Knjižnice “Nikola Zrinski” u Čakovcu.

izlozba falun dafa (1)_Falun Dafa (ili Falun Gong) je napredna praksa samokultiviranja u Buddha školi, koju je osnovao g. Li Hongzhi, učitelj ove prakse .Falun Gong, poznat i pod nazivom Falun Dafa, vrsta je qigonga ili točnije rečeno tradicionalna tehnika kultiviranja duha i tijela iz Kine. To je sustav vježbi i učenja koji temeljito pročišćavaju tijelo od bolesti te oplemenjuju i transformiraju i duh i tijelo. Qigong je dio života mnogih ljudi u Aziji. Postoji mnogo različitih vrsta qigonga, a falun gong je jedan od njih. Prakticiranje falun gonga sastoji se od pet jednostavnih vježbi koje uključuju i meditaciju. Druga komponenta koja falun gong razlikuje od mnogih drugih vrsta qigonga je naglasak na kultiviranju srca (uma) prema načelima istinitosti, tj. istine – čemu odgovara kineski izraz: Zhen, dobrodušnosti, tj. suosjećanja: Shan i tolerancije, tj. strpljivosti: Ren te na integriranju ovih načela u svakodnevni život.

Osim izložbe Udruga Falun Dafa će u ponedjeljak 15. siječnja u 18 sati u multimedijalnoj dvorani Knjižnice održati predavanje “Miroljubivo putovanje Falun Dafa – istinitost, dobrodušnost, tolerancija”.

Ulaz je slobodan.

foto: rr

Ostavi komentar