Učenički dom Graditeljske škole Čakovec: Svaki učenik u domu dobiva sigurnost, podršku i razumijevanje!

učenički dom čakovec

Unatoč povećanju svih cijena, cijena doma se nije ni ove godine mijenjala. Trudimo se da Dom zaista bude svim našim korisnicima dom, kaže Zvonko Ladić, ravnatelj Graditeljske škole. Svaki učenik u domu naša je briga: od odgoja, učenja, pisanja zadaća, pomoći, obroka 3x dnevno, pranja rublja, druženja…. Još nam je ostalo nešto slobodnim mjesta: 7 za žene i 18 za muškarce.

U sklopu Graditeljske škole Čakovec u Športskoj ulici 1 u Čakovcu nalazi se učenički dom koji omogućuje smještaj učenicima koji se školuju u svim srednjim školama u Čakovcu i Srednjoj školi Prelog te studentima Međimurskog veleučilišta i Učiteljskog fakulteta. Učenički dom je odgojno-obrazovna ustanova u djelatnosti srednjeg školstva gdje u sklopu odgojno-obrazovnih programa za učenike osigurava smještaj i prehranu, kulturne i druge aktivnosti tijekom pohađanja srednjoškolskog obrazovanja.

Zgrada učeničkog doma je četverokatna. Na prvom katu su učenice, na drugom i trećem su učenici, a na četvrtom katu su studenti i studentice. Tu su i kuhinja i blagovaonica s 80 sjedećih mjesta te praonica rublja. Na svakom katu su učionice, sanitarne prostorije i odgajateljska soba. U prizemlju doma je smještena uprava (sobe voditeljice, stručne suradnice i ekonoma te sala za sastanke), a tu su i tv-sala, knjižnica, glazbena radionica, portirnica i prostorija za slobodne aktivnosti. Za potrebe odvijanja sportskih aktivnosti koriste se dvorana Graditeljske škole (sportski tereni i teretana), vanjska igrališta te gradski bazeni. Trenutni optimalni kapacitet doma je 168 ležaja (52 trokrevetnih i 6 dvokrevetnih soba) te 4 trokrevetna apartmana za potrebe smještaja gostiju.

Život u domu traje 24 sata dnevno te je sukladno tome organiziran i rad djelatnika. Odgojno-obrazovni proces se realizira u odgojnim skupinama kroz 4 odgojna područja : zdravstveno-higijensko, kognitivno (učenje), socio-emocionalno i kreativno te kroz posebne, izborne i prigodne programe, radom u povjerenstvima, Vijeću učenika i ostalim vrstama i oblicima organiziranja prema uočenim potrebama. Slobodno vrijeme učenici mogu obogatiti bavljenjem nekim od brojnih izbornih aktivnosti (nogomet, košarka, šah, stolni tenis, badminton, domski band, gluma ples, novinarstvo, kreativne i estetske radionice i dr.). Sve to stvara veselu i kreativnu sredinu.

Brojne su pogodnosti smještaja u učeničkom domu u usporedbi s naporima svakodnevnog putovanja (često nepovoljni meteorološki uvjeti, višesatno gubljenje vremena u prijevozu što stvara dodatni umor, neodgovarajuća prehrana – peciva, sendviči…).

Prednosti smještaja u Učeničkom domu Graditeljske škole Čakovec :

  • sve čakovečke srednje škole nalaze se u neposrednoj blizini doma;
  • dom je svega desetak minuta udaljen od središta Čakovca, županijskog središta  s brojnim ustanovama, objektima i sadržajima (vjerskim, kulturnim, turističkim i dr.),
  • cijena smještaja i prehrane je izuzetno prihvatljiva (uz kompletnu uslugu prehrane te pranja i održavanja posteljine)
  • o učenicima, studentima i gostima brinu odgajatelji, psihologinja, medicinska sestra, noćni pazitelji i voditeljica doma te ostalo tehničko osoblje,
  • dom je okružen brojnim sportskim objektima i terenima (bazeni, zatvorena i otvorena igrališta, boćalište, teretana, fitness, skate-board park, staze za jogging i nordijsko hodanje i dr.);
  • suvremeno opremljena kuhinja s restoranom osigurava kvalitetnu prehranu učenika i gostiju.

Želimo dom u kojem će se učenici osjećati ugodno, sigurno, u kojem će imati podršku i razumijevanje u svladavanju svojih potreba u učenju i odgoju.

Dopunska djelatnost doma je i omladinski hotel (smještaj gostiju – sportski kampovi, natjecanja, kulturne manifestacije, seminari… ) u vrijeme kad nema nastave.

Više informacija možete dobiti na brojeve telefona (040) 329-023 (odgajatelji), 329-025 (psihologinja)  i 329-016 (voditeljica).

Posjetite web-stranicu www.gsc.hr te facebook stranicu doma Učenički dom Graditeljske škole Čakovec. (S.Zorković)

Za sve one koji još nisu upisali srednju školu podsjećamo da u Graditeljskoj školi Čakovec ima još 18 slobodnih mjesta i upisuju sljedeća zanimanja: zidar, tesar, fasader vodoinstalater i soboslikar – ličilac.

Ostavi komentar