1.2 C
Čakovec
Petak, 19 travnja, 2024

U Zasadbregu uskoro jednosmjenska nastava

U Međimurskoj županiji potpisan je ugovor za rekonstrukciju područne škole u Zasadbregu kako bi se i u toj školi uvela jednosmjenska nastava.

Ugovor vrijedan 622.836 eura potpisali su župan Međimurske županije Matija Posavec, načelnik Općine Sveti Juraj na Bregu Anđelko Nagrajsalović te direktor tvrtke Tekeli projekt inženjering, Igor Tekeli uz nazočnost ravnatelja Osnovne škole Sveti Juraj na Bregu Mladena Beuka i pročelnice Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport MŽ Nives Kolarić Strah.

Rekonstrukcijom će biti obuhvaćeno uređenje prostorija u podrumu, prizemlju te na katu i tavanu objekta.  Predviđena je i dogradnja sanitarnih prostorija, a rekonstrukcijom će se – dosad neiskorištenim – prostorima u zgradi dati funkcija, te tim proširenjem radnog prostora omogućiti prelazak na jednosmjensku nastavu.

I ovim novim ugovorom i ulaganjem Međimurska županija pokazuje koliko joj je važan razvoj obrazovanja, te razvoj područnih škola u malim sredinama bez obzira na broj učenika. Investicijski zamah nastavlja se sve dok se ne dosegne cilj – optimalni uvjeti za održavanje jednosmjenske nastave u svim školama, te izgradnja sportskih školskih objekata tamo gdje ih još nema. Obrazovanje time ostaje u fokusu interesa Međimurske županije kao vitalno područje cjelovitog strateškog plana razvoja kraja.

Izvor: Međimurska županija

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE