U sklopu proslave Dana Općine Strahoninec i svečanost otvorenja dograđenog dječjeg vrtića u Strahonincu

Zgrada dječjeg vrtića u Strahonincu, kao što je već poznato od 1. rujna 2018. godine više nije u najmu privatne predškolske ustanove odnosno, tog je datuma ponovno započela s radom općinska predškolska ustanova, Dječji vrtić Suncokret. Nakon godinu dana od ponovnog rada Dječjeg vrtića Suncokret prepoznaje se kvalitetniji predškolski odgoj djece i bolji uvjeti za korisnike – djecu, roditelje i djelatnike, kazao nam je općinski načelnik Franjo Lehkec.

30. rujna 2019. s radom će započeti i novoizgrađeni dio vrtića kojim se dobila nova kvadratura već postojeće zgrade, nova kuhinja te popratne prostorije. U dogradnju, opremanje i vanjsko uređenje ukupno je utrošeno 4.415.000 kuna. Projekt dogradnje dječjeg vrtića sufinanciran je sredstvima EU fonda te Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i vlastitim sredstvima iz proračuna. Početkom listopada započinje energetska obnova “starog“ dijela vrtića te je potpisan ugovor o radovima u iznosu od 1.024.647,50 kuna.

Projekt energetske obnove je sufinanciran sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u iznosu od 629.989,07 kuna i Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU u iznosu od 240.697,09 kuna, a preostali iznos financirat će Općina sredstvima iz vlastitog proračuna, ističe Lehkec. Tim investicijama stvorit će se visoki standardi predškolskog odgoja i najmlađi mještani dobit će novi suvremeni prostor za stjecanje znanja i vještina.

Stoga će i današnji (petak,27. rujna) program uz Dan Općine biti u znaku djece, odnosno otvorenja dograđenog djela Dječjeg vrtića Suncokret, kada će se u 16 sati Svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Strahoninec održati upravo u novoizgrađenom dijelu vrtića.

Ostavi komentar