Treća opcija – nova politička inicijativa Branimira Bunjca

treća opcija
Branimir Binjac nakon razlaza sa Živim zidom i Ivanom Pernarom pokrenuo Treću opciju

Na političkom nebu pojavila se nova inicijativa. Predstavljena je Treća opcija, politička inicijativa za parlamentarne izbore. Inicijativa okuplja nekoliko stotina članova iz svih dijelova Hrvatske, a vodi je dr.sc. Branimir Bunjac, priopćeno je iz inicijativne grupe.

Cilj Treće opcije je okupiti sve neovisne pojedince i grupacije koji žele istinske reforme u Hrvatskoj, odnosno protive se naizmjeničnoj vladavini HDZ-a i SDP-a koja traje već puna tri desetljeća. Spremni su i na suradnju sa svim srodnim platformama.

U osnovi programa Treće opcije su povećanje standarda hrvatskih građana i borba za transparentnost institucija. Kao ciljeve navode:  značajno povećati najniže plaće i mirovine, sniziti poreze, osobito prireze i trošarine, ukinuti parafiskalne namete poput HRT pristojbe, dopunskog osiguranja i drugih. Zalažu se za zajamčenu minimalnu mirovinu u iznosu 3200 kuna, kao i pravo umirovljenika da dijelom zadrže mirovinu umrlog partnera.

Osobito se protive bilo kakvom oporezivanju mirovina. Kroz transparentnost institucija misle suzbiti korupciju, osigurati funkcionalnost javnih nabava i natječaja i omogućiti građanima pošteno sudjelovanje u procedurama, umjesto da se odluke donose u paralelnim i tajnim strukturama.

Ostavi komentar