Tijana Korent srebrna u Kopru!

Prvog finalnog dana Svjetskog gimnastičkog Challenge kupa u Kopru nastupilo je troje hrvatskih predstavnika. Postolja su uspjeli dohvatiti Tijana Korent na preskoku te Mateo Žugec na konju s hvataljkama. Sara Šulekić na dvovisinskim ručama bila je osma.

U finalu preskoka Tijana Korent nastupala je prva. 35-godišnja Čakovčanka opet je bila na visokoj razini. Svoje standardne skokove izvela je odlično. Sveukupno, izvedba je bila slična kao i dva dana ranije u kvalifikacijama, a takva je bila i ocjena – 12.900. Hrvatska gimnastičarka držala je vodeću poziciju do nastupa Alexe Moreno. Meksikanka je opravdala ulogu favoritkinje i slavila s ocjenom 13.600. Nakon što je ove sezone nekoliko puta bila blizu postolja, Korent se u Kopru uspjela i popeti na njega.

„Zaista sam presretna s ovim rezultatom, skokove sam odradila super što je evo donijelo i srebro. Ovo nam je ujedno i zadnji Svjetski kup u ovom dijelu sezone, mogu reći da je na neki način ovo bio šećer na kraju.“

Četvrti put u karijeri Korent je završila druga u Svjetskom kupu. Članica GK Nedelišće ima i dvije pobjede – najbolja je bila u Ostravi 2010., a slavila je i u Varni prošle godine.

U finalu dvovisinskih ruča Sara Šulekić završila je osma. Članica ZTD-a Hrvatski Sokol dobila je ocjenu 12.500.

Mateo Žugec ponovio je rezultat sa Svjetskog kupa u Varni, završio je treći. Varaždinac je nastupao posljednji u današnjem finalu konja s hvataljkama. Ocjena 14.100 donijela mu je još jedno postolje u karijeri u Svjetskom kupu. Sada ima dvije bronce, jedno srebro te pobjedu upravo iz Kopra od prije dvije godine.

„Nakon Varne i Kopra vraćam se u Varaždin s dvije bronce. Jako sam sretan, išli smo vježbu početne ocjene 5.5 jer smo vidjeli da su dva favorita zeznula, da su pala i da nam ne treba jača vježba te smo to odradili s jednim manjim širenjem nogu. Da nije bilo toga, dobio bih i veću ocjenu, imao bih srebro, ali neću se žaliti. Nakon svih ovih problema s glavom i s ozljedom zgloba ne mogu biti sretniji. “

Pobjedu na konju s hvataljkama danas je s ocjenom 14.900 odnio Ukrajinac Illija Kovtun ispred Diyasa Tioshybeka iz Kazahstana.

U nedjelju od 16 do 19 sati u dvorani Bonafika slijedi drugi finalni dan. Od hrvatskih predstavnika nastupaju Tin Srbić na preči i Tina Zelčić na gredi.

Službena stranica SK-a u Kopru: www.slogym.si

 

 

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE