SUDSKI SPOR Branimir Bunjac i Davor Vikert: Bunjac povukao tužbu za klevetu i duševnu bol

Na današnjem ročištu na Općinskom sudu u Čakovcu, saborski zastupnik Branimir Bunjac povukao je tužbu za klevetu protiv Davora Vikerta koji je u petom mjesecu ove godine na društvenim mrežama napisao vulgarnosti na osobnoj razini. Već jučer je na istom sudu Bunjac (Živi zid) povukao tužbu protiv duševne boli.

-Jedan dio teksta bio je zaista neprimjeren, te sam se zbog i ispričao Branimiru Bunjcu. Nije bilo korektno napisati da je “frustirano govno”, te mi je zbog toga žao, poručio je optuženi Vikert koji je za svoje političko djelovanje naveo da je bio samo MOST-ov koorditorm, te kako danas nije politički aktivan. 

Na situaciju tužbe jučer se na Facebook profilu javnosti obratio zastupnik Bunjac riječima:

-Otkad sam se počeo baviti politikom izazvao sam brojne suparnike na borbu, a jedan od njih je i čakovečki MOST-ovac Davor Vikert. Na izborima 2016. u mojoj 3 izbornoj jedinici ja sam ušao u sabor, a Vikert ne. U nemogućnosti da sportski prihvati poraz Vikert me počeo napadati na društvenim mrežama gotovo danonoćno, a kada je vidio da ga u potpunosti ignoriram, onda je počeo s uvredama na osobnoj razini, vulgarnostima, iznoseći pritom i otvorene laži. U jednom trenutku sam mu poslao tužbu za klevetu uz odštetni zahtjev za 50 tisuća kuna pa neka dokaže to što je rekao. Odmah potom Vikert me počeo zvati na “kave” da se “dogovorimo”, odjednom “med i mlijeko”. Danas je bilo ročište, ponovno se Vikert kao došao pozdraviti sa mnom, da bi potom na sudu priznao da je napisao što je napisao i izjavio da se spreman ispričati. U tom trenutku imao sam u džepu sigurnih 50 tisuća kuna, ali gledajući beskičmenjaštvo toga “heroja ulice”, jakog samo za svojim računalom, a u stvarnosti kukavicu, odlučio sam odbiti ispriku i u cijelosti povući tužbu. Ne treba mi isprika toga čovjeka, ni novci, bolje njega i slične njemu ostaviti da žive sa svojim prostotama i zlobom. To mu je ujedno i najveća kazna, poručio je Bunjac. 

Davoru Vikertu, kao građaninu potporu su dali pristaše Ovršnog ustanka Međimurske županije, a Radovan Preložnjak je kazao kako je danas na kušnji bila sloboda govora i različitog mišljenja koja je pobijedila. 

-Ovršni ustanak branit će svakog građanina RH kojeg tuži ili planira tužiti saborski zastupnik zbog izrečenog mišljenja u javnosti, ili na društvenim mrežama. Obični građanin teško može pobijediti u slučaju protiv saborskog zastupnika koji se skriva iza zastupničkog imuniteta, kaže Preložnjak koji smatra kako ipak nije bilo u redu što je Vikert nastupio protiv Bunjca neprimjerenim rječnikom.

FOTO: Zlatko Vrzan

Ostavi komentar