Što planira DVD Mursko Središće koje će iduće godine obilježiti 140 godina postojanja

Rajko Bogdan zapovjednik i Tanja Smolković, predsjednica DVD-a Mursko Središće na sastanku kod gradonačelnika Dražena Srpaka.

DVD Mursko Središće je nedavno na izbornoj skupštini izbrao novo vodstvo i upravni odbor, tako je za predsjednicu društva izabrana Tanja Smolković dok je zapovjednik društva Rajko Bogdan, oboje dugogodišnji aktivni članovi društva.

Što planiraju ove godine bila je tema sastanka s gradonačelnikom Grada Mursko Središće Draženom Srpakom. Predsjednica i zapovjednik istaknuli su da članovi društva dnevno odrađuju svoje zadatke u vatrogasnom domu; od provjera opreme, čišćenja i održavanja. Od opreme su nabili novi kompresor. Kao i druga vatrogasna društva s područja Grada  odazivaju se i pripomognu događajima koje su u organizaciji grada.

Ako situacija to dozvoli za sljedeće godine planirano je svečano obilježavanje 140. godina DVD-a Mursko Središće. Osim svečanog dijela planirana je vatrogasna zabava Pod brojdama kao što je to bilo devedesetih i svih ranijih godina.

DVD Mursko Središće danas broji 50- tak članova. Kako naselja Štrukovec i Hlapičina nemaju osnivana vatrogasna društva, pozivaju se građani da se uključe u DVD Mursko Središće. Gradonačelnik zadužuje predsjednike Mjesnih odbora Štrukovec i Hlapičina da potaknu svoje sumještane da se pridruže i postanu aktivni članova DVD-a Mursko Središće kako bi vatrogasno društvo bilo još povezanije s navedenim naseljima.

Dobrovoljna vatrogasna društva Mursko Središće, Peklenica, Križovec u potpunosti ispunjavaju svoju ulogu u društvu i u svakom trenutku se može računati na njih, poručili su iz Grada Mursko Središće.

 

 

Ostavi komentar